Vastustaja yritti jälleen provosoida Teemu Pukkia, eikä se vieläkään toiminut – lokakuussa hurjan isot panokset: ”Innolla odotan”

© Kuva: Juha Tamminen
Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!

Teemu Pukki iski Suomen 1-1-tasoituksen Italiaa vastaan sunnuntaina rangaistuspotkusta. Tasoitus jäi lopulta laihaksi lohduksi, kun Italia hyödynsi oman rankkarinsa muutama minuutti myöhemmin ja vei voiton 2-1.

Pukki onnistui myös Kreikkaa vastaan pilkulta. Ennen syyskuun maaotteluita Pukki kertoi, että on harjoitellut rankkareita. Sille tuli toden totta käyttöä Kreikkaa ja Italiaa vastaan. Kreikkaa vastaan Pukki sijoitti varmasti pallon oikeaan alakulmaan. Italiaa vastaan Pukki laukoi keskelle, kun Gianluigi Donnarumma aavisti Pukista katsottuna oikealle.

Kreikan maalivahti Vasilios Barkas yritti häiritä Valioliigan tulikuumaa hyökkääjää ennen rankkarin ampumista. Samanlainen episodi nähtiin myös Italiaa vastaan, kun Donnarumma antoi Pukin odottaa pitkään laikaisuvuoroaan. Lopulta erotuomari Bobby Madden antoi Donnarummalle varoituksen ajanpeluusta.

– Siinä kesti vähän aikaa, että se tuli siihen maalille. Varmaan jotain mentaalipuolen juttuja, mutta ei toiminut, Pukki totesi toimittajien ympäröimänä ottelun jälkeen.

Kreikkaa vastaan Glen Kamara hankki rankkarin, mutta tällä kertaa Pukki oli se, joka kaadettiin boksin sisällä. Stefano Sensi sotkeutui Pukin jalkoihin ja suomalainen näki tilaisuutensa kaatua.

– Näin pienen raon ja lähdin haastamaan. Tunsin jotain jaloissa ja kaaduin, Pukki avasi rankkariin johtanutta tilannetta.

Pukin osuman jälkeen Suomen joukkueelta nähtiin hyvin erikoinen tuuletus, lue lisää aiheesta täältä.

Vaikka Suomi hävisi, on sillä yhä erinomaiset saumat edetä EM-kisoihin. Italia porskuttaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä, mutta Huuhkajat on lohkon toisena. Sunnuntaina nähtiin myös yllättävä tulos, kun Armenia voitti kotonaan Bosnia-Hertsegovinan maalein 4-2. Samalla Bosnia-Hertsegovinan päävalmentaja erosi tehtävästään.

Tällä hetkellä Suomen päävastustaja vaikuttaisi olevan Armenia, jonka Suomi kukisti vieraissa maaliskuussa. Ensi lokakuussa Turussa pelataan todella isoista asioista, kun Armenia tulee vieraaksi. Sitä ennen Suomi kohtaa vieraissa Bosnia-Hertsegovinan. Joka tapauksessa kisapaikka on Huuhkajilla omissa käsissä, kun karsintoja on jäljellä neljä ottelua.

– Kaksi tärkeää ottelua luvassa ensi kuussa. Niissä peleissä on sitten isot panokset. Siitä voi saada tärkeitä pisteitä, jos kisoihin halutaan, Pukki sanoi.

Toivoa sopii, että Huuhkajien avainpelaajat eivät koe loukkaantumisia reilun kuukauden aikana omissa seurajoukkueissaan. Pukki on ollut Norwichille elintärkeä pelaaja, joten vastuuta on varmasti luvassa Valioliigassa. Lokakuussa Huuhkajat tarvitsee jälleen maalitykkiään.

– Innolla odotan niitä (maajoukkue) pelejä, mutta nyt tietysti täysi keskittyminen Englantiin.

Huuhkajat kohtaa vieraissa Bosnia-Hertsegovinan 12.10. Sen jälkeen Armenia tulee Turkuun vieraaksi 15.10. Katso Suomen lohkon tilanne TÄSTÄ.

Juho Hirvonen, Tampere
Twitter: @jkhirvonen

Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!