TOP 5 – Tässä ovat Veikkausliigan parhaat laitapuolustajat

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan kausi 2019 on kahta ottelua vaille paketissa. Mestariksi kruunattiin Kuopion Palloseura, hopealle tuli FC Inter ja pronssia nappasi FC Honka, joka taistelee vielä eurolopputurnauksen finaalissa IFK Mariehamnia vastaan paikasta europeleihin.

Olemme jo aiemmin julkaisseet SuomiFutiksen oman tähdistöjoukkueemme sekä nostaneet esiin kauden parhaat maalivahdit ja topparit.

Nyt vuorossa ovat laitapuolustajat.

5. Riku Selander – HIFK

Selanderin debyyttikausi pääsarjatasolla oli onnistunut. Hän nappasi heti alkukaudesta ansaitusti paikkansa ja piti siitä lähes koko kauden kiinni.

Tähtirintojen oikealta laidalta ei puuttunut asennetta Selanderin ollessa kentällä. Juoksuvoimaa hänellä piisaa, mutta Selanderilta ei kenties vielä nähty parhainta osaamista hyökkäyssuuntaan. Aiempi kokemus keskikentällä pelaamisesta paistaa Selanderin pallovarmuudesta ja syöttötyöskentelystä.

HIFK käytti Selanderin jatko-option heinäkuussa.

4. Felipe Aspegren – Ilves

Kolumbialaissyntyinen Aspegren on kotiutunut mainiosti Tampereelle. Hän on jo pitkään ollut hyvinkin käyttökelpoinen pelaaja liigatasolla, mutta Aspegren on Jarkko Wissin alaisuudessa noussut entistä isommaksi pelaajaksi.

Aspegren on pelannut Veikkausliigassa 165 ottelua. Kuva: Juha Tamminen

Tehojensa puolesta Aspegren ei tällä listalla ole. Hän on koko urallaan tehnyt Veikkausliigassa yhden maalin ja antanut seitsemän maaliin johtanutta syöttöä. Niistä yksikään ei tullut tällä kaudella.

Aspegren on tällä listalla, koska hän on vakaa ja varma suorittaja. Hän pystyy tarvittaessa pelaamaan myös puolustuksen vasemmalla laidalla, eikä hän pelkää laittaa 173-senttistä varteaan likoon. Aspegren jatkaa Ilveksessä vielä kaksi seuraavaa kautta.

3. Dylan Murnane – IFK Mariehamn

Australialaispuolustaja väläytteli jo Suomen Cupissa tehokkuuttaan, mutta liigapeleissä vasta alkoikin tapahtua.

Murnane on toistaiseksi pelannut ottelun vähemmän kuin viime kaudella, mutta hän on tuplannut viime kauden tehonsa. 27 ottelussa on syntynyt yhteensä kaksi osumaa ja kuusi maalisyöttöä.

Tällä kaudella enemmän maalisyöttöjä ovat antaneet vain Petteri Pennanen, Mika Ojala ja Lucas Lingman.

2. Luis Carlos Murillo – KuPS

Murillo tulee olemaan yksi KuPS:n isoimmista menetyksistä pelaajistossa. Kolumbialaispakki jätti kuopiolaisille hyvästit maanantaina.

Murillo edusti KuPS:aa kaksi kautta. Kuva: Juha Tamminen

Petteri Pennasen kelpasi tehdä tehoja vasemman laidan ylemmällä oksalla, kun Murillo antoi hänelle tulitukea ja hoiti lisäksi hommansa myös puolustuspäässä.

Murillo pelasi tällä kaudella 26 ottelua ja tarjosi neljä maalisyöttöä.

1. Niko Markkula – FC Inter

Turkulaisten oikea laita ei toimisi samalla tavalla ilman Markkulaa. Vaikean kantapäävamman selättänyt Markkula onnistui nousemaan entiselle tasolleen ja vielä sen yläpuolelle.

Markkula hoiti Interissä wingbackin roolia. Kuva: Juha Tamminen

Hän pelasi kauden aikana 24 ottelua ja tarjoili neljä maalisyöttöä, joita olisi voinut olla enemmänkin. Markkulan keskitykset olivat nimittäin usein priimaa. Lisäksi hän oli laidallaan isossa osassa myös pelinrakentelussa.

Hienot esitykset nostivat Markkulan mukaan myös Huuhkajien rinkiin, mutta A-maajoukkuedebyytti on vielä tekemättä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.