Liikuttunut Teemu Pukki sai vaimoltaan pelipäivänä kannustusviestin, joka auttoi valmistautumista ratkaisupeliin – ”Kyyneleet tuli silmiin”

© Kuva: Juha Tamminen

Kun Teemu Pukki iski toisen maalinsa Liechtensteinia vastaan 75. minuutilla ja vei Suomen jo 3-0-johtoon, hän älysi, että joukkue oli saavuttanut EM-kisapaikan.

Voiton myötä Suomi varmisti karsintojen J-lohkon toisen sijan ja sen kautta suoran pääsyn ensi kesän kisoihin, jotka pelataan 12 eri maassa.

Pukki saapui ottelun jälkeen median eteen tyynenä, mutta kotkalaisen ääni särisi normaalia enemmän. Tunteet olivat selvästi pinnassa, ja pian Pukki herkistyi niin, että kyyneleet eivät olleet kaukana.

– Se oli 3-0, silloin tajusin, että olemme kisoissa. En ole ihan varma, mitä itse asiassa ajattelin. Jotenkin tosi tyhjä olo, ja sitten samalla hetkellä niin onnellinen. Kyyneleet tulivat silmiin. Tämä on ollut niin pitkä unelma kaikille meille, että on tämä ihan mahtavaa. Ja sitten kun on ollut uralla vähän vaikeampiakin hetkiä maajoukkueessa, niin tämä on sellainen palkinto, Pukki huokaisi.

Pukki kiitteli ottelun jälkeen koko Huuhkajien joukkuetta, valmennusjohtoa ja seuraansa Norwichia mainiten myös Tanskan, jolla hän viittasi aikaan ennen brittiseuraan siirtoa. Pukki löysi ns. maalijyvän pelatessaan Tanskan liigassa Bröndbyssä.

Hän ei jättänyt mainitsematta perhettään ja vaimoaan, jolta sai ”kivan viestin” pelipäivänä.

– Se oli semmoinen tsemppiviesti, että muistutti, kuinka hyvä minä olen ja miten on mennyt viime aikoina. Oli helppo lähteä peliin sen jälkeen, Pukki kertoi.

Pukki oli ennen ottelua luvannut median edessä jo maanantaina omassa lehdistötilaisuudessaan, että Suomi hoitaa homman kotiin. Kärkimiehen sana piti, eikä Liechtensteinille jäänyt nokan koputettavaa. Suomi oli kaikilla osa-alueilla parempi, ja maalivahti Lukas Hradeckya kävi lähinnä sääliksi tämän jouduttua täysin työttömäksi hyisen koleassa mutta tunnelmallisessa illassa Töölön jalkapallostadionilla.

– Kyllähän me päätettiin, ettemme anna enää Bosnialle tai Armenialle mahdollisuutta (ottaa Suomea kiinni lohkossa). Kyllä me voitetaan se kotona, kun on tämmöinen mahdollisuus pelata kotona perjantai-iltana, siitä pääsee vielä kivasti jatkamaan juhlia tuonne. Kuitenkin kotipeli kotiyleisön edessä, ei ole mitään parempaa paikkaa ratkaista sitä kuin täällä. Ja sitten kun lupasin vielä teille ja koko Suomen kansalle, niin pitihän se hoitaa, Pukki naurahti.

Ottelun jälkeen kentälle ryntäsi hurja määrä Suomen voitosta riemastuneita kannattajia, ja pian Telia 5G-areenan tekonurmimatto oli täynnä väkeä.

Pukki ei tilanteesta hätkähtänyt, mutta ei jäänyt fanien sekaan juhlimaan voittoa.

– Aika nopeasti karkasin. Huomasin sen ja yritin päästä nopeasti pois. Ihan kiva juttuhan se on, hekin ovat ansainneet tämän juhlan. Näki sielläkin, kun ihmiset itkivät ja kuinka tärkeätä tämä oli faneille. Hieno juttu niille, mutta kyllä aika nopeasti juoksin piiloon, että pääsi turvallisesti sinne.

LUE MYÖS: Näin voit hankkia itsellesi liput Huuhkajien EM-otteluihin

LUE MYÖS: Milloin Suomi saa tietää vastustajansa EM-kisoissa? Tässä kaikki arvonnoista

LUE MYÖS: Suomen pukukopissa pidettiin ennen ratkaisuottelua koskettava puhe – äänessä ei ollut kapteeni tai päävalmentaja

LUE MYÖS: Lukas Hradeckylla oli eriävä mielipide Markku Kanervan lauantaisista harjoituksista: ”Ja v*tut – sori vaan”

LUE MYÖS: Markku Kanerva kommentoi fanien ryntäystä kentälle: ”Säännöt on tehty noudatettaviksi”

LUE MYÖS: Kylmät väreet! Huuhkajien mielettömälle uroteolle osoitettiin suosiota yli lajirajojen Jääkiekkoliigassa – ”Suomi! Suomi! Suomi!”

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen