Myös Norjan pääsarjaan nousi suomalaisvahdin edustama joukkue

© Kuva: Juha Tamminen

Länsinaapurista saatiin äskettäin ilahduttavia suomalaisuutisia, kun suomalaisvahti Carljohan Erikssonin seura Mjällby varmisti nousunsa ensi kaudeksi Allsvenskaniin. Nyt vastaavaa kerrottavaa on myös toisesta naapurimaastamme Norjasta.

Walter Viitalan edustama Sandefjord voitti lauantaina Jervin maalein 1-0 ja varmisti nousunsa Eliteserieniin kierrosta ennen kauden päätöstä. Ainoan maalin teki espanjalaispelaaja Rufo Alcaraz.

Jo aiemmin pääsarjaan nousunsa oli varmistanut divisioonan voittaja Aalesund. Sandefjord sijoittuu sarjassa kakkoseksi. Kun sarjaa on pelaamatta vielä yksi kierros, on nousukarsintoihin vielä mahdollisuus Ville Jalaston edustamalla Kongsvingerillä.

27-vuotias Walter Viitala siirtyi Sandefjordiin viime talvena. Hän pelasi joukkueen maalilla kauden 13 ensimmäistä sarjapeliä, mutta heinäkuun alun jälkeen suomalaiselle ei herunut pelivuoroa kertaakaan. 13 pelissä pallo meni selän taakse 16 kertaa, ja nollapelejä kertyi viisi.

Sandefjord vietti kakkostasolla vain yhden kauden, sillä se putosi Eliteserienistä kauden 2018 päätteeksi.

Viitalan sopimus Sandefjordin kanssa kattaa myös kauden 2020. Hän on pelannut myös Huuhkajissa kaksi A-maaottelua.