Borussia Dortmund on kiinnittänyt katseensa Stade Rennais’n keskikenttäpelaajaan Eduardo Camavingaan, kertoo France Football.

Camavinga on ehtinyt pelata urallaan jo 40 ottelua miesten edustustasolla, vaikka hän täytti viime marraskuussa vasta 17 vuotta. Hän nousi parrasvaloihin tämän kauden alussa, kun hän pyöritteli Paris Saint-Germainin tähtisikermää Ranskan Ligue 1:n toisella kierroksella Stade Rennais’n ottaessa 2-1-voiton hallitsevasta mestarista.

France Footballin mukaan Dortmundin toimitusjohtaja Joachim Watzke ja urheilutoimenjohtaja Michael Zorc ovat sopineet, että Camavinga on saksalaisseuran ykköstavoite ensi kesän siirtoikkunassa.

[readmore from=Camavinga-Eduardo]

Dortmundilla on ollut hyvät välit Stade Rennais’n kanssa kesästä 2016 lähtien. Tuolloin se osti laitahyökkääjä Ousmane Dembélén ranskalaisseuralta 15 miljoonalla eurolla, ja myi hänet vuotta myöhemmin Barcelonaan 125 miljoonalla eurolla.

Stade Rennais’n uskotaan pyytävän Camavingasta ainakin 50 miljoonaa euroa.

Borussia Dortmund yrittää houkutella huippulupauksen Saksaan käyttämällä samoja keinoja kuin norjalaistykki Erling Braut Hålandin hankinnassa. Dortmund haluaa pyytää Camavingan käymään seuran harjoituskeskuksessa ja näyttää hänelle Dortmundin kukoistavasta kannattajakulttuurista kertovan videon.

Dortmund ei ole kuitenkaan ainoa seura, joka tavoittelee Camavingaa. Espanjalaismediassa on uutisoitu jo viime syksystä lähtien, että Real Madrid tarkkailee häntä tiiviisti, mutta France Footballin mukaan Camavinga siirtyisi Madridiin vain, jos hänelle taattaisiin peliaikaa.

Camavinga on edustanut Ranskaa alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa, mutta hän on syntynyt Angolassa ja hänen vanhempansa ovat Kongon demokraattisesta tasavallasta. Camavinga muutti perheensä mukana Ranskaan ollessaan 2-vuotias.