ESPN: Viikko pelien jatkumiseen – Saksassa ei uskota fanijoukkojen kokoontuvan Bundesliigan palatessa

© Kuva: Getty Images
Hradecky kovassa paikassa Bayernia vastaan! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Jalkapallofanien odotus on ohi, kun Saksan Bundesliiga jatkuu 16. toukokuuta ja palaa koronaviruksen aiheuttamalta tauolta ensimmäisenä eurooppalaisena kärkisarjana.

Otteluissa ei ole yleisöä, ja suuret joukkokokoontumiset ovatkin Saksassa kiellettyjä elokuun puoleenväliin saakka.

Kannattajakulttuuri on Saksassa hyvin vahva. Jalkapallon merkitys yhteiskunnalle on valtava. Esimerkiksi PSG:n ja Borussia Dortmundin välisessä Mestarien liigan ottelussa pariisilaisseuran kannattajat kokoontuivat kaupungille sankoin joukoin, kun he eivät päässeet seuraamaan peliä stadionille.

Eintracht Frankfurtin urheilupuolen johtaja Fredi Bobicin mukaan Saksassa ei ole syytä huoleen siinä, että fanit kokoontuisivat yhteen ja edistäisivät siten koronaviruksen leviämistä.

− Puhuimme paljon omien faniemme kanssa Frankfurtissa, ja sanoimme, ettei stadionin läheisyyteen pidä kokoontua. Kerroimme, että jos he kerääntyvät yhteen, meidät tuomitaan hävinneiksi, sillä säännöt ovat hyvin tiukat, Bobic sanoi ESPN:lle.

Bundesliigan paluukierroksella ohjelmassa on muun muassa Dortmundin ja Schalken välinen derby, joka tavallisesti kerää yli 80 000 katsojaa Dortmundin kotistadionille Signal Iduna Parkille.

Dortmundin poliisi kertoi kuitenkin ESPN:lle olevansa varma siitä, ettei fanijoukkoja ilmaannu kaupungille. Stadionin läheiset alueet ovat poliisin erityistarkkailussa.

Hradecky kovassa paikassa Bayernia vastaan! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!