Saksan entinen maajoukkuemaalivahti Jens Lehmann kuohutti jo huhtikuussa koronavirusta vähättelevillä puheillaan. 50-vuotias Lehmann sairasti itsekin COVID-19:n, ja kommentoi tuolloin, että ”tauti ei ole flunssaa pahempi”. Jo aiemmin Lehmann oli todennut julkisesti, että katsojia pitäisi päästää rajoitetusti bundesliigaotteluihin myös koronakriisin aikana.

Nyt Lehmann on jälleen vähätellyt koronaviruksen uhkaa. Saksan Bundesliiga jatkuu ensi lauantaina, eikä entinen huippuvahti usko pelaajien koronapelkojen olevan aiheellinen.

– Niin pitkään kuin oireet eivät ole pahoja, pitää pelaajien minusta pärjätä asian kanssa, Lehmann sanoi beIN Sportsin haastattelussa.

– Monet pelaajat ovat itse asiassa saaneet tartunnan, ja useimmilla heistä ei ollut minkäänlaisia oireita. Siksi minä luulen, että nuorilla, terveillä ihmisillä, joilla on vahva immuunijärjestelmä ei ole syytä suureen huoleen.

Kaikki eivät kuitenkaan ole samaa mieltä kuin Jürgen Klinsmannin paikan Hertha Berlinin johtokunnassa perinyt Lehmann.

– Minua pelottaa, että saan ottelussa tartunnan. Vaara on olemassa kaksinkamppailuissa, Kakkosbundesliigan Magdeburgin Sören Bertram myönsi.

– Kukaan ei ole täysin huolta vailla, sillä jos saamme tartunnan, meillä voisi olla keuhkovaivoja loppuelämämme ajan.

[readmore from=Koronavirus]

Lehmann on kuitenkin sitä mieltä, ettei virustaudin saa antaa pysäyttää koko normaalielämää.

– Sen kanssa täytyy pystyä elämään. Kaikki rajoitukset ja sulut perustuvat toivoon siitä, että meillä on joskus rokote tai taudin parantava lääke. Meillä on kuitenkin vain toivoa, ei mitään muuta. Siksi emme voi lopettaa kaikkea, vaan meidän on jatkettava elämää, Lehmann toteaa.

Lähde: Sport1