Honka haki pisteet Turusta – TPS:n kapteenilta suorat sanat: ”Kyl on vaikeeta tällä hetkellä”

© Kuva: Juha Tamminen

FC Honka haki torstaina 2-0-vierasvoiton Turun Palloseurasta Veikkausliigassa.

Avausmaalia odoteltiin vajaa tunti, kunnes espoolaisvieraat iskivät nopeasta hyökkäyksestä. Lucas Kaufmann tarjoili pallon tempokuljetuksensa päätteeksi Demba Savagelle, joka pyörähti taidokkaasti TPS:n puolustuksen pihdeistä ja ujutti pallon alakulmaan. 0-1.

Honka tuplasi johtonsa vain hetkeä myöhemmin. Savage pelasi näppärän seinäsyötön Duarte Tammilehdon kanssa ja rykäisi pallon tolppaan. Irtopallossa ensimmäisenä oli kaksi Hongan pelaajaa, joista Jean Marie Dongou toimitti pelivälineen verkkoon. 0-2.

TPS on kerännyt seitsemästä ottelusta yhteensä kolme pistettä ja on taulukossa viimeistä edellisenä. Neljäntenä majaileva Honka on pelannut kaikki kahdeksan otteluaan tappioitta voittaen niistä kolme.

Kauden ainoat pisteensä TPS nappasi edellisellä kierroksella Rovaniemen Palloseuran vieraana. Turkulaisten kapteeni Rasmus Holma harmitteli torstain ottelun jälkeen kehnoa kotivirettä ja sarjatilannetta Ruudun lähetyksessä.

– Kyl on vaikeeta tällä hetkellä. Luulin jo, et ois auennu lukko vähän Rovaniemellä. Siellä oli aika ehjä esitys, mut nyt ei päästy oikein prässäämään Honkaa ja ne pääs pyörittää peliä. Sen jälkeen oli vaikeeta, kun ne pääsi johtoon. Kyl on kotikentällä vaikeeta nyt. Jos kaks maalia päästää aina, niin on vaikea voittaa.

TPS ei ole pelannut tällä kaudella yhtään nollapeliä. Holma luetteli puolustuksen ongelmiksi yksittäiset virheet ja liian helpot takaiskut.

– Ei pystytä [pelaamaan] ehjää ysikymppistä. Isossa kuvassa pidettiin Honka aika hyvin pois paikoilta ainakin ennen sitä maalia. Otetaan liian paljon helppoja rikkeitä ja annetaan erikoistilanteita, se on tietty yks juttu.

– Jos tehään henkilökohtaisia virheitä ja kollektiivisia nukahduksia, niin sitten vastustaja rokottaa tällä tasolla.

Seuraavaksi TPS kohtaa vieraskentällä Helsingin IFK:n, joka on valmentajavaihdoksensa jälkeen voittanut kolme ottelua ja pelannut yhdessä tasan.

– Nyt täytyy ruveta voittamaan pelejä. Ne lepsuilut näkyy sitten sarjataulukossa. Kolme pistettä täytyy sieltäkin ottaa, summasi Holma.

Torstain toisessa Veikkausliigan ottelussa HJK ja FC Lahti päätyivät 1-1-tasapeliin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.