Sunnuntaina pelatun Ligue 1:n klassikon PSG-Marseille loppu meni täysin hulinaksi. Marseille voitti pelin 1-0, mutta eniten puhuttivat pelin lisäjalla nostetut viisi punaista korttia.

Yksi ulosajetuista pelaajista oli PSG:n keulakuva ja supertähti Neymar, joka läpsäytti Marseillen toppari Álvaro Martínezia niskaan. Neymar huikkasi jo kentältä poistuessaan kameroille ”Ei rasismille!”, ja jatkoi purkautumistaan myöhemmin somessa. Brasilialainen totesi Instagram-postauksessaan Martínezin solvanneen häntä rasistisesti ja joutuneensa itse toimimaan, koska ottelun tuomaristo ei tehnyt asialle mitään.

Jälkipyykkiä ottelun tiimoilta on riittänyt pestäväksi ja tiistai-iltana lusikkaansa soppaan laittoi myös Ranskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Noël Le Graët. 78-vuotiaan entisen liikemiehen ja poliitikon lausunto saattoi kuitenkin yllättää, sillä Le Graët julisti, ettei rasismia ole olemassa jalkapalloilussa lainkaan.

– Kun musta pelaaja tekee maalin, koko stadion nousee pystyyn hurraamaan, Le Graët perusteli näkemystään BFM Businessin haastattelussa.

– Rasismia ilmiönä ei ole urheilussa tai varsinkaan jalkapallossa olemassa ollenkaan, tai vain hädin tuskin.

Le Graët kommentoi ottelun tulista loppua myös yleisellä tasolla.

– Koko Ranska odotti sitä ottelua. Se meni huonosti. Pelaajien käytös ei ollut esimerkillistä, ja olemme siitä pahoillamme. He eivät onnistuneet pitämään päitään kylminä eivätkä tarjonneet odottamaamme show’ta.

[readmore from=Rasismi]

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Ranskan jalkapalloliittoa vuodesta 2011 johtanut Le Graët kohahdutti lausunnoillaan. Kulmakarvat nousivat, kun Le Graët ehdotti PSG:lle ”ranskalaisempaa lähestymistapaa” Mestarien liigassa menestyäkseen.

Vielä huomattavasti suuremman huomion Le Graët sai syyskuussa 2019, kun hän totesi, ettei jalkapallo-otteluita pitäisi keskeyttää homofobisten chanttien takia. Rasismin takia keskeyttämistä Le Graët piti tuolloin kuitenkin hyväksyttävänä.

Lähde: Goal