Ennenkin kohauttanut Ranskan jalkapalloliiton puheenjohtaja: ”Jalkapallossa ei ole rasismia”

© Kuva: Getty Images

Sunnuntaina pelatun Ligue 1:n klassikon PSG-Marseille loppu meni täysin hulinaksi. Marseille voitti pelin 1-0, mutta eniten puhuttivat pelin lisäjalla nostetut viisi punaista korttia.

Yksi ulosajetuista pelaajista oli PSG:n keulakuva ja supertähti Neymar, joka läpsäytti Marseillen toppari Álvaro Martínezia niskaan. Neymar huikkasi jo kentältä poistuessaan kameroille ”Ei rasismille!”, ja jatkoi purkautumistaan myöhemmin somessa. Brasilialainen totesi Instagram-postauksessaan Martínezin solvanneen häntä rasistisesti ja joutuneensa itse toimimaan, koska ottelun tuomaristo ei tehnyt asialle mitään.

Jälkipyykkiä ottelun tiimoilta on riittänyt pestäväksi ja tiistai-iltana lusikkaansa soppaan laittoi myös Ranskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Noël Le Graët. 78-vuotiaan entisen liikemiehen ja poliitikon lausunto saattoi kuitenkin yllättää, sillä Le Graët julisti, ettei rasismia ole olemassa jalkapalloilussa lainkaan.

– Kun musta pelaaja tekee maalin, koko stadion nousee pystyyn hurraamaan, Le Graët perusteli näkemystään BFM Businessin haastattelussa.

– Rasismia ilmiönä ei ole urheilussa tai varsinkaan jalkapallossa olemassa ollenkaan, tai vain hädin tuskin.

Le Graët kommentoi ottelun tulista loppua myös yleisellä tasolla.

– Koko Ranska odotti sitä ottelua. Se meni huonosti. Pelaajien käytös ei ollut esimerkillistä, ja olemme siitä pahoillamme. He eivät onnistuneet pitämään päitään kylminä eivätkä tarjonneet odottamaamme show’ta.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Ranskan jalkapalloliittoa vuodesta 2011 johtanut Le Graët kohahdutti lausunnoillaan. Kulmakarvat nousivat, kun Le Graët ehdotti PSG:lle ”ranskalaisempaa lähestymistapaa” Mestarien liigassa menestyäkseen.

Vielä huomattavasti suuremman huomion Le Graët sai syyskuussa 2019, kun hän totesi, ettei jalkapallo-otteluita pitäisi keskeyttää homofobisten chanttien takia. Rasismin takia keskeyttämistä Le Graët piti tuolloin kuitenkin hyväksyttävänä.

Lähde: Goal


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.