Suomalaistoppari Malick Thiaw teki perjantaina ensimmäisen maalinsa Saksan Bundesliigassa, kun hänen edustamansa Schalke pelasi Stuttgartin kanssa kotonaan 1-1-tasapelin.

Thiaw, 19, iski Schalken maalin puolen tunnin kohdalla jatkamalla Amine Haritin antaman vapaapotkun syöksypuskulla sisään (Katso Viafreen video).

Stuttgart tuli toisella jaksolla tasoihin Nicolás Gonzálezin rangaistuspotkusta, joka vihellettiin Salif Sanén käsivirheestä.

Schalkelle lopputulos oli valtaisa pettymys, sillä se on ollut jo pitkään pahoissa vaikeuksissa. Joukkueen edellinen voitto Bundesliigassa tuli tammikuussa 2-0-lukemin Borussia Mönchengladbachia vastaan. Sen jälkeen Schalke on pelannut 22 sarjaottelua ilman voittoa. Perjantain tuloksen myötä se jatkaa sarjataulukossa viimeistä edellisenä ennen kierroksen muita pelejä.

Viime kaudella Schalken edustusjoukkueessa debytoinut Thiaw pelasi perjantaina toista kierrosta peräkkäin gelsenkircheniläisten avauksessa. Hän pelasi täydet minuutit myös viime viikolla, kun Schalke hävisi Revierderbyssä Borussia Dortmundille 0-3.

Tilastopalvelu Gracenoten mukaan Thiaw on ensimmäinen suomalainen teinipelaaja, joka on onnistunut maalinteossa Bundesliigassa, ja toinen suomalainen pelaaja, joka on tehnyt maalin Schalkelle Bundesliigassa. Huuhkajien tähtihyökkääjä Teemu Pukki edusti Schalkea vuosina 2011-2013 ja iski Saksan pääsarjassa kahdeksan osumaa.

Gracenote Live

@GracenoteLive
⚽ - Malick Thiaw🇫🇮 nets for @s04

1️⃣st - Finnish teenager to score in the Bundesliga
2️⃣nd - Finnish player to score for Schalke in the Bundesliga
3️⃣rd - First half goal for Schalke in 2020 in the Bundesliga

#S04VfB #Bundesliga

Düsseldorfissa syntyneellä Thiaw’lla on suomalainen äiti ja senegalilainen isä. Toistaiseksi hänellä on vain Suomen kansalaisuus, mutta Thiaw on hakenut myös Saksan passia.

Thiaw kertoi aiemmin tässä kuussa MTV Urheilulle, että hän on käynyt Pikkuhuuhkajien päävalmentajan Juha Malisen kanssa alustavia keskusteluja Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa pelaamisesta. Tähän mennessä Thiaw ei ole pelannut maaotteluja minkään maan paidassa.

Viime keväänä hän hyväksyi jo kutsun Malisen ryhmään, mutta harjoitusottelu Unkaria vastaan peruuntui koronaviruksen takia. Thiaw’hun on oltu yhteydessä myös Saksan jalkapalloliitosta.

Alkuvuodesta brittimediassa uutisoitiin, että Thiaw olisi herättänyt Valioliigan hallitsevan mestarin Liverpoolin kiinnostuksen, mutta Thiaw solmi heinäkuussa Schalken kanssa jatkosopimuksen, joka ulottuu kesään 2024 saakka.

FC Schalke 04

@s04_en
🇫🇮 He's not finished, he's only 19!

⏱️ 40' | #S04VfB 1-0 | #S04

LUE MYÖS: