HIFK teki kohun keskellä mielenkiintoisen hankinnan – suomalaislupaus saapuu Saksasta lainalle

© Kuva: Juha Tamminen

Helsingin IFK julkaisi perjantaina viidennen sopimuspelaajansa ensi kaudelle. Seura on ollut viime aikoina otsikoissa omistajuuskiistan takia, mutta nyt IFK:hon siirtyy lainalle FC Ingolstadtista 19-vuotias suomalaislupaus Selman El Baset.

El Baset siirtyy IFK:hon ensi kauden kattavalla lainasopimuksella. Keskuspuolustajan tai laitapuolustajan tontilla pelaava El Baset on kuulunut Ingolstadtin organisaatioon jo vuodesta 2017 siirryttyään seuraan jo 16-vuotiaana turkulaisesta Åbo IFK:sta. Vastuuta on tähän mennessä tullut lähinnä seuran junioreissa sekä yhden ottelun verran kakkosjoukkueessa.

– Olen iloinen siitä, että lähdin niin nuorena Saksaan, se on opettanut minulle todella paljon niin ihmisenä kuin pelaajanakin, El Baset kertoi seuran tiedotteessa.

El Baset on pelannut Suomen juniorimaajoukkueissa. Nyt hän hakee suurempaa roolia Veikkausliigasta.

– Halusin löytää sellaisen joukkueen, jonka pelityyli olisi mahdollisimman lähellä Ingolstadtin käyttämää tyyliä. Se helpottaa uuteen seuraan siirtymistä, kun minulla jo valmiiksi on päässä se pelitapa, miten kuuluu pelata.

– Veikkausliigaa on tullut seurattua myös viime vuosina ja sitä kautta olen nähnyt, että HIFK pelaa suoraviivaisesti ja puolustaa paljon. Se oli yksi syy, miksi halusin tulla juuri HIFK:hon. Minulla on erittäin hyvä mieli tästä siirrosta, El Baset totesi.

IFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström uskoo, että El Basetilla on mahdollisuus ottaa jo ensi kaudella paikkansa Veikkausliigassa.

– Selman on todella lupaava pelaaja ja fiksu nuori mies, jolla on kaiken lisäksi kokemusta sekä ulkomailta että nuorisomaajoukkueista.

– Selman pystyy pelaamaan sekä topparina että laitapuolustajana ja haluaa mennä urallaan eteenpäin. Uskomme vahvasti siihen, että hänellä on kaikki edellytykset ottaa oman paikkansa veikkausliigatasolla ensi kaudella, Lönnström uskoi.

LUE MYÖS:

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!