Portugalin liigassa tällä hetkellä kolmantena oleva FC Porto järjesti tiistaina jättiyllätyksen, kun se pudotti Juventuksen jatkosta Mestarien liigan neljännesvälierissä. Jatkopaikka heltisi vierasmaalisäännöllä yhteismaalien oltua 4-4. Vaikka Juventus eilen ottikin 3-2-voiton, oli jatkoonpääsy palkinto Porton sitkeydestä, sillä se pelasi noin 70 minuuttia alivoimalla Medhi Taremin punaisen kortin jälkeen.

Portoa neljättä kautta ohjeistava valmentaja Sérgio Conceição oli pelin jälkeen haltioissaan joukkueensa onnistumisesta, ja kehui vuolaasti ”seuran DNA:ta”.

– Nämä pelit jäävät seuran historiaan. Pelaajat osoittivat faneille kunnioitusta intohimollaan, Conceição sanoi Uefa.com:in haastattelussa.

– Pelaajat onnistuivat saamaan esiin FC Porton todellisen olemuksen ja DNA:n. Heidän uskomaton päättäväisyytensä ja uhrautuva henkensä liikutti minua.

– Minulla on urhea pelaajaryhmä, joka tulkitsi haluamaamme pelitapaa parhaalla mahdollisella tavalla, mahtavaa ja korkeatasoista joukkuetta vastaan. Meillä oli hankaluuksia, mutta loimme vaikeuksia myös Juventukselle. Me olimme oikea joukkue.

– Onnittelut pelaajille, jotka tekivät fantastista työtä. Emme lakanneet uskomasta jatkopaikkaan Taremin ulosajon jälkeen, vaan osoitimme todellista FC Porton DNA:ta, valmentaja hehkutti.

46-vuotias Conceição muistetaan pelaajauraltaan parhaiten juuri Portosta sekä Laziosta. Hän pelasi myös Portugalin A-maajoukkueessa 56 ottelua ja voitti EM-pronssia vuonna 2000. Päävalmentajana Porto on hänelle uran kuudes seura.

LUE MYÖS:

Jättiyllätys! Porto pudotti Juventuksen jatkosta Cristiano Ronaldon avustuksella – portugalilaistähdeltä karmea virhe

Porton Mestarien liiga -sensaatio ruumiillistui 38-vuotiaaseen Pepeen – ”Jos olisin valmentaja, näyttäisin klipit kaikille toppareille”

Cristiano Ronaldon teko sai mestarivalmentajan kuumenemaan: ”Anteeksiantamatonta!”

”Ne ovat olleet suurenmoiset 16 vuotta” – Alisuorittaneen Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin aikakausi päättymässä

Katso: Tästä kaikki puhuvat – näin karmealla tavalla Juventuksen muuri hajosi ratkaisevalla hetkellä

Cristiano Ronaldon virhe nauratti – somessa reviteltiin huvittavilla kuvilla: ”Niin näkymätön, että pallo vain läpäisi hänet”

Andrea Pirlo ei voinut uskoa, millainen virhe koitui Juventuksen kohtaloksi: ”Tällaista ei ole koskaan ennen tapahtunut”

”Vaikkemme voittaisi Scudettoa, se ei muuta mitään” – näin Juventuksen pelaajat käsittelivät Mestarien liiga -pettymystä