Kansallisen Liigan kausiennakko osa 1: Sarjan häntäpäässä kahden kerroksen väkeä – Ilves jää kauas kivikovasta tavoitteestaan

Näytä ennakkopaketin sisällysluettelo

HPS

HPS voitti vihdoin kaudella 2020 Ykkösen kolmen peräkkäisen kolmossijan päätteeksi ja nousi täksi kaudeksi naisten pääsarjatasolle ensimmäisen kerran historiassaan. Sarjanousu varmistui lähes näytöstyyliin, sillä HPS voitti 17 pelistään 15 ja päätti kauden upealla maalierolla 69-13.

Joukkuetta valmentaa toista kauttaan Toni Anttila. Viime kauden pelaajisto on pysynyt käytännössä kokonaan kasassa, ja sitä on vain vahvistettu tietyiltä osin. Keskeisimpiä palasia ovat maalipyssyt Piipa Kämppi ja Ella Andberg, jotka molemmat solmivat syyskuussa seuran kanssa kaksivuotiset jatkosopimukset.

Piipa Kämppi on voittanut kahdesti peräkkäin Ykkösen maalipörssin. Kuva: Daniel Ivanov, HPS.

Koko uransa HPS:ssä pelannut Kämppi voitti Ykkösen maalitilaston kausilla 2019 ja 2020, ja viime kaudella hänet valittiin myös sarjan parhaaksi pelaajaksi. Andberg puolestaan oli Ykkösen maalikuningatar kausina 2017 ja 2018.

Joukkueessa on useita Kansallisesta Liigasta pelikokemusta saaneita uusia pelaajia, joten pääsarjarutiinin puutteesta ei tarvitse murehtia. Muun muassa toppari Maiju Hirvonen on pelannut Suomessa yli 200 pääsarjaottelua. Kyseisen rajapyykin ylittäneitä pelaajia ei Suomessa kovin montaa ole.

Laitapelaaja Dolma Gurung ja hyökkääjä Mette Barck tulivat PK-35:stä ja lupaava keskikenttäpelaaja Eveliina Heinonen TPS:stä. Nuori laitapuolustaja Alisa Hokkanen pelasi viime kaudella PKKU:ssa Ykköstä ja hyökkääjä Tuuli Siponen HJK:sta lainalla samassa sarjassa NJS:n paidassa.

Myös maalivahtiosastoa vahvistettiin HFA Märskystä tulleella Emilia Tuomelalla, joka saattaa nousta liigassa jopa ykkösveskariksi alkavalla kaudella.

Tärkein uusi pelaaja on kuitenkin hopeajoukkue TiPS:n luottopelaajiin viime kaudella kuulunut Eerika Hämäläinen.

– ”Eki” oli viime kaudella yksi liigan parhaista puolustajista. Olen todella iloinen, että saimme hänet vahvistamaan joukkuettamme, valmentaja Anttila hehkutti sopimusjulkaisun yhteydessä.

– Eki on puolustajana todella vaikea ohitettava ja hän puolustaa hyvin 1v1-tilanteissa. Hän on pallollisesti taitava ja aktiivinen pelinavausvaiheessa, minkä takia hän sopii loistavasti pelitapaamme.

HPS:n viime kausi Ykkösessä oli niin vakuuttava, että joukkuetta on pakko pitää yllätysvalmiina myös pääsarjatasolla – etenkin, kun kokoonpanoa on selvästi vahvistettu. Yläloppusarja lienee silti aivan liian kova tavoite, ja hyvä lähtökohta olisi jättää ainakin JyPK taakse. Parhaassa tapauksessa jää joku muukin.

Paras sijoitus: Ykkösen voitto kaudella 2020
Kotikenttä: JYA Housing Areena (Paloheinän tekonurmi)
Twitter: https://twitter.com/HPSnaiset
Instagram: https://www.instagram.com/hps_naiset_edustus/
Kapteeni: Aino Lehtinen

Päävalmentaja Toni Anttilan vastaukset SuomiFutikselle:

Tavoite: Virallinen tavoite on sarjapaikan säilyttäminen
Mitalistit: KuPS, Åland United, PK-35 Vantaa
HPS:n tsemppari: Hanna Onufriew
HPS:n hengenluoja: Ida-Sofia Helppikangas
HPS:n läpimurtopelaaja: Julia Haikonen
Kansallisen Liigan viihdyttävin pelaaja: Dali Meller (HPS)

Heikki Kuparinen
Twitter: @Heykki80


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.