60 prosenttia. Niin suuri osuus on pääkaupunkiseudulla Kansallisen Liigan joukkueista kaudella 2021. Kolme helsinkiläistä, kaksi vantaalaista ja yksi espoolainen joukkue saavat seuraa Kuopion Palloseurasta, Jyväskylän Pallokerhosta, Tampereen Ilveksestä sekä mestarijoukkue Åland Unitedista.

SuomiFutis kysyi tiistaina Kansallisen Liigan etämediatilaisuudessa KuPS:n valmentaja Ollipekka Ojalalta, mitä mieltä hän on pääsarjan näinkin voimakkaasta alueellisesta keskittymisestä.

– Eihän se ihanteellinen tilanne ole, että liiga keskittyy niin paljon pääkaupunkiseudulle. – Me tietysti olemme tottuneet matkustamaan paljon, Ojala vastasi.

– Ollaan me siitä huolissamme, ja ollaan itse pyritty siihen reagoimaan tilanteeseen siten, että saataisiin nostettua tältä seudulta lisää pelaajia ylöspäin. Toivoisin, ettei sarja mene liian pääkaupunkiseutupainotteiseksi.

[readmore from=Kansallinen-Liiga]

Monet seurat ovat kiinnittäneet uusia pelaajia helsinkiläisen Mäkelänrinteen urheilulukion yhteistyöjoukkue HFA Märskystä, joka jalostaa useita maan lupaavimpia pelaajia kohti aikuisten sarjoja.

Pääkaupunkiseutukeskeisyys koskee tällä kaudella etenkin pääsarja Kansallista Liigaa, sillä jo Ykkösessä levinneisyyttä on aivan toisella tavalla. 12 joukkueen Ykkösessä on joukkueita seitsemästä eri maakunnasta, ja pääkaupunkiseudulta vain kaksi: vantaalainen VJS ja espoolainen EBK.

LUE MYÖS: