Euroopan jalkapalloliitto UEFA on ilmoittanut boikotoivansa sosiaalista mediaa tulevana viikonloppuna.

Boikotointiin ryhtyi ensimmäisenä englantilaisen jalkapalloilun sidosryhmät, mukaan lukien FA (Englannin jalkapalloliitto) ja Valioliiga. Someboikotin tarkoituksena on osoittaa solidaarisuutta verkkoväärinkäytösten torjunnassa.

Väärinkäytöksiä on esiintynyt sekä kentällä että sosiaalisessa mediassa. Tätä ei voida hyväksyä, ja se on saatava loppumaan viranomaisten, lainsäätäjien sekä sosiaalisen median jättiläisten avulla, UEFA:n presidentti Aleksander Čeferin sanoi tiedotteessa.

– Sallimalla vihakulttuurin kasvamisen ilman rangaistusta on vaarallista, erittäin vaarallista, ei vain jalkapallolle, vaan koko yhteiskunnalle.

Siksi tuemme tätä aloitetta. Jalkapallon on aika ottaa kantaa, ja olen vaikuttunut pelaajien, seurojen ja sidosryhmien osoittamasta solidaarisuudesta.

UEFA:n someboikotti alkaa perjantaina kello 17:00 Suomen aikaa ja se loppuu ensi viikon tiistaina, 4.5. kello 01:59.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
UEFA will join a coalition of English footballing stakeholders by staying silent across its social media platforms this weekend.

The aim of the boycott is to show solidarity in the fight against online abuse. It will run from 16:00 CEST on Friday to 23:59 CEST on Monday.