HJK kohtaa Ilveksen tiistaina vieraskentällä Veikkausliigassa. Ottelu käynnistyy kello 18.30. HJK:n avauskokoonpanossa nähdään isoja muutoksia.

HJK:n lähtee otteluun kolmella topparilla, kun Valtteri Moren nousee Daniel O’Shaughnessyn sekä Miro Tenhon kanssa avaukseen. Moren tosin on merkattu alustavassa avauksessa oikeaksi laitapuolustajaksi. Vaihtopenkiltä aloittaa laitapuolustaja Dylan Murnane.

HJK:n kenttäryhmitys on ilmoitettu 4-4-2-muodossa, mutta kentällä saatetaan nähdä lopulta hyvin erilainen ryhmitys, kuten esimerkiksi 4-3-3 tai 3-4-3. Keskikentälle nousee vahvan alkukauden pelannut 17-vuotias Casper Terho, joka on ilmoitettu oikealle laidalle. Keskikentän keskustassa pelaavat Lucas Lingman ja Atomu Tanaka.

Hyökkäyksessä nähdään Veikkausliigan debytantti, kun viime kaudella Jaron paidassa Ykkösessä 11 maalia tykittänyt Anthony Olusanya, 21, nousee avaukseen. Olusanya siirtyi talvella HJK:hon ja nousi talvella myös Pikkuhuuhkajien leiriryhmään. Olusanyan lisäksi hyökkäävissä rooleissa ovat Filip Valencic sekä cupin finaalissa rankkarin missannut Luis Henrique.

Roope ja Riku Riski aloittavat ottelun vaihtopenkin puolelta.

Yhteensä HJK tekee cupin finaalista peräti kuusi pelaajavaihdosta. Myös maalivahti vaihtuu, kun Hugo Keto aloittaa vaihtopenkiltä ja 20-vuotias Jakob Tånnander avaa maalinsuulla.

HJK:n poissaolijoiden määrä on hämmentävän suuri, kun pelataan vasta kolmatta sarjaottelua. Laitapuolustajat Joel Untersee sekä Janne Saksela ovat Ilves-pelistä sivussa. Keskikentältä puuttuvat pitkäaikaispotilas Jair ja cupin otteluissa talven aikana hyvin esiintynyt Santeri Väänänen.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
ILVES vs HJK 18:30

HJK XI:
12 Tånnander
5 O’Shaughnessy
7 Luís Henrique
10 Lingman
13 Murillo
15 Tenho
16 Moren
19 Terho
27 Valenčič
29 Olusanya
37 Atom

HJK Subs:
31 Keto
4 Halsti
8 Bubacar
9 Riski
11 Riski
18 Murnane
24 Browne

#HJK #Helsinki #Veikkausliiga #OnVainYksiKlubi

Ilveksen kertoi tiistaina kahdesta uudesta pelaajahankinnasta, kun kolumbialaiset Roger Torres sekä Jean Carlos Blanco saapuivat vahvistamaan joukkuetta. Molemmat aloittaa HJK:ta vastaan vaihtopenkin puolelta.

Ilveksen avauksessa sen sijaan nähdään HJK-taustaiset Eetu Vertainen ja Kalle Katz. Ilveksen avauskokoonpanon näet alta.

1 Leislahti Rasmus
3 Loa Loa Patrick
5 Katz Kalle
7 Veteli Joona
8 Jäntti Teemu
14 Siira Tuure
15 Almen Mikael
19 Mömmö Eetu
21 Gbe Vigori Jean-Jaures
32 Vertainen Eetu
49 Oteng Eric

Tiistain toisessa veikkausliigaottelussa kohtaavat FC Lahti ja cupin voittoa juhlinut KuPS.