Christian Eriksenin hengen pelastanut lääkäri paljasti tähtipelaajan ensimmäiset sanat dramaattisella hetkellä: ”Se oli todella liikuttava hetki”

© Kuva: Getty Images

Tanskan tähtipelaaja Christian Eriksen tuupertui maahan Suomea vastaan pelatussa ottelussa viime lauantaina. Eriksenin sydän pysähtyi, ja häntä hoidettiin elvyttämällä ja defibrillaattorin avulla. Erikseniä hoitanut saksalaislääkäri Jens Kleinefeld kertoi, miten tapahtumat etenivät.

Kleinefeld oli elvyttämässä Erikseniä. Muutaman minuutin elvytyksen jälkeen Eriksenille annettiin defibrillaattorilla sähköshokki. Noin puoli minuuttia myöhemmin Eriksen avasi silmänsä ja palasi elävien kirjoihin.

– Pystyin puhumaan hänelle suoraan. Se oli todella liikuttava hetki, koska normaalissa arkielämässä tuollaisissa sairauskohtauksissa on yleensä paljon huonommat mahdollisuudet onnistua, Kleinefeld kertoi saksalaiselle Funke-medialle.

Eriksenin kohdalla elvytys ja hoito saatiin onneksi nopeasti käynnistettyä, kun ammattitaitoiset lääkärit olivat kentän laidalla ja pääsivät nopeasti pelaajan luokse. Kun Eriksen avasi silmänsä, Kleinefeld kertoi kysyneensä Erikseniltä, onko hän takaisin keskuudessamme.

– Hän sanoi: ”Kyllä, olen takaisin. Perkele, olen vasta 29-vuotias, Kleinefeld kertasi tapahtumia.

Hetki oli tärkeä, koska Eriksenin sanat antoivat Kleinefeldille tärkeän signaalin.

– Silloin tiesin, etteivät aivot ole vahingoittuneet ja hän oli palannut kunnolla tajuihinsa.

Erikseniä hoidettiin silti vielä pitkään kentän pinnassa. Tanskan joukkue muodosti ringin Eriksenin ympärille, jotta hoitohenkilökunta sai rauhassa tehdä työnsä ja Eriksenin yksityisyyttä kunnioitettiin paremmin.

Kleinefeldin mukaan Eriksen oli täysin tajuissaan stadionilla, mutta toimenpiteet vaativat rauhallisuutta ja aikaa, jotta hänet saatiin valmisteltua sairaalakuljetukseen. Huippu-urheilijoiden kohdalla sähköhokkihoito on erittäin tehokas verrattuna tavalliseen tallaajaan.

– Olin stadionilla 99-prosenttisen varma, että saamme hänet sairaalaan vakaassa tilassa.

Eriksen on tällä hetkellä hoidettavana ja jatkotutkimuksissa sairaalassa, Kööpenhaminassa. Eriksenille asennetaan Tanskan jalkapalloliiton mukaan rytmihäiriötahdistimen. Tanska pelaa tänään, torstaina, alkulohkon toisen ottelunsa Belgiaa vastaan.

LUE MYÖS: