Huuhkajien huippupelaaja ilahtui Teemu Pukin kehuista – siirtyisi silmänräpäyksessä samaan seuraan: ”Onhan se imartelevaa”

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. Huuhkajien maalitykki Teemu Pukki ja pelintekijä Robin Lod ovat nauttineet hedelmällisestä yhteiselosta maajoukkuevuosien aikana.

Tulikuuma aisapari on tehnyt tuhoa niin Nations Leaguen kuin arvokisakarsintojenkin puolella, eikä huippuesitysten odoteta lakkaavan EM-kisojen alkaessa.

Kaksikon yhteisymmärrys ja pelinlukutaito kentällä ovat kuitenkin herättäneet keskustelua siitä, voitaisiinko Pukki ja Lod nähdä tulevaisuudessa myös samassa seurassa?

Maaliskuussa Pukki kehui Lodia vuolaasti ja toivotti hänet tervetulleeksi Norwichin riveihin, jos kyseinen siirtomahdollisuus nostaisi koskaan päätään (lue lisää täältä).

Minnesota Unitedissa nykyisin palloileva Lod paljasti olevansa ”imarreltu” Pukin kehuista, eikä sanoisi suomalaistykin edustamalle seuralle koskaan Ei.

– Jos joku antaa minulle mahdollisuuden pelata Teemun kanssa, niin totta kai minä otan sen silloin vastaan, kertoi Lod hymyillen SuomiFutis.comille Huuhkajien lehdistötilaisuudessa torstaina.

– Onhan se imartelevaa, jos Teemu noin ajattelee. Onneksi tunne on molemminpuolinen. Ehkä arvostukseni Teemua kohtaan on vielä hänen omaansa suurempi, jatkoi Lod vinkaten silmäänsä.

– Teemu on niin hyvä pelaaja ja olen tykännyt pelata hänen kanssaan todella paljon. Ajattelemme jalkapallosta mielestäni samalla tavalla. Hänen kanssaan on tosi kiva pelata, joten toivottavasti pääsemme pelaamaan yhdessä jatkossakin.

Tässä vaiheessa lehdistötilaisuudessa mukana ollut Huukajat-puolustaja Jukka Raitala, joka on Lodin nykyinen seuratoveri Minnesotassa, päätti puuttua peliin pöydän toiselta puolelta.

– Pakko kyllä nyt tähän väliin sanoa, että älä nyt lähde minnekään! Sun kanssa on kiva olla Minnesotassa, huikkasi Raitala.

Tämän jälkeen Lod heitti ilmoille aiempaa erikoisemman ehdotuksen.

– Niin, ja kyllähän me Teemu otettaisiin ilomielin sinnekin!

EM-kisat näyttöpaikka kummallekin

Raitala ja Lod ovat nauttineet yhteisestä ajastaan MLS-seura Minnesota Unitedissa. Kumpikaan ei kuitenkaan poissulkenut mahdollisuutta vaihtaa maisemaa EM-kisojen jälkeen.

– Totta kai EM-kisat ovat iso näyttöpaikka, ihan näin yleisestikin ajatellen, totesi Lod.

– Monet silmäparit seuraavat kisoja ja siellä pelaavat parhaat eurooppalaiset pelaajat. Jos onnistuu niitä vastaan, niin kyllähän se edesauttaa asiaa.

– Samaa mieltä, jatkoi Raitala.

– Olen 32-vuotias ja ikää tulee, mutta mulla on hyvä fiilis kropassa ja koen olevani elämäni kunnossa. Otan kaiken ekstran vastaan ja toivottavasti pystyn pelaamaan vielä pitkään.

– Sopimukseni loppuu vuodenvaiheessa. Se toki sisältää option jatkosta, mutta nähtäväksi jää [aktivoidaanko sitä]. Jos kisoissa sattuu onnistumaan hyvin, niin jalkapallossa voi tapahtua mitä tahansa ja hyvin nopeasti.

Eetu Ikola
Twitter: @eetuikola

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!