Cristiano Ronaldohan, 36, sen lopulta nimiinsä vei. Maalipörssin voiton siis. Viisi maalia riittivät nostamaan hänet muiden maaliahmattien yläpuolelle.

Myös tšekkiläinen Patrik Schick, 25, onnistui maalinteossa viidesti, mutta yhtään täysosumaan johtanutta syöttöä hän ei pystynyt antamaan. Tämä temppu Ronaldolta luonnistui Saksaa vastaan. Se lasketaan hänen edukseen.

Ronaldo viimeisteli Portugalin maaleista yhteensä 71,4 prosenttia, mutta pari seikkaa on tietenkin huomioitava.

[readmore from=EM2021]

Lusitaani ei tehnyt yhtään häkkiä yhtätoista metriä kauempaa. Itse asiassa maaleista kolme syntyi pilkulta. (Kyllähän nekin pitää toki sisään laittaa.) Lisäksi pallo suostui menemään verkkoon vain alkulohkovaiheessa. Epäonni ja valmentaja Fernando Santosin luovuuden puute nostivat Portugalin tien pystyyn neljännesvälierissä.

Väliäkö sillä on, Ronaldolle maalikuninkuus silti merkittiin.

Ikonista kultaista kenkää hän ei kuitenkaan pääse museokokoelmiinsa lisäämään.

UEFA:n sponsorointisopimus mobiili- ja verkkomaksualusta Alipayn kanssa on johtanut siihen, että myös parhaalle maalintekijälle jaettava palkinto on värkätty uuteen uskoon.

Uusi pysti on lähes identtinen Kansojen liigan finaaliturnauksessa jaettavan pokaalin kanssa. Tämän voitonmerkin Ronaldo kävi jo noutamassa kolme vuotta takaperin.

– [Palkinto on] veistetty kiinalaisen kirjoitusmerkin ”支” (lausutaan zhi, ja tarkoittaa ”maksua” sekä ”tukea”) mukaan. Paljasjalkainen pelaaja alustan päällä heijastelee tasa-arvon ideaalia siitä, että menestystä kentällä voi saavuttaa taustasta tai statuksesta riippumatta, todetaan UEFA:n tiedotteessa.

Ronaldon saavutus tallennetaan NFT:ksi AntChain-yhtiön lohkoketjuteknologiaa hyödyntäen. UEFA säilyttää hallussaan tätä digitaalista keräilyartikkelia. Nykyaikaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Alipay

@Alipay
@Cristiano receives Alipay Top Scorer Trophy from Ant Group Chairman Eric Jing again!👈2019 offline at UEFA Nations League and👉2021 online at @EURO2020. Scoring stats will be uploaded to @antchain-powered blockchain, ensuring permanent & immutable records of his achievements.