Bundesliigajoukkue Wolfsburg on diskvalifioitu Saksan cupista SC Preußen Münsterin protestin myötä.

Wolfsburg ja Preußen Münster iskivät yhteen 8. elokuuta cupin ensimmäisellä kierroksella. Saksan neljännettä divisioonaa pelaava Preußen Münster pakotti viime kaudella neljänneksi pääsarjassa sijoittuneen Wolfsburgin jatko-otteluun. Peli päättyi 3–1 Wolfsburgille.

Preußen Münster jätti ottelun jälkeen valituksen Saksan jalkapalloliitolle. Wolfsburgin päävalmentaja Mark van Bommel oli tehnyt virheen vaihtaessaan Maximilian Philippin Admir Mehmediin ottelun 102. minuutilla. Mehmedin sisääntulo merkitsi sitä, että Van Bommel vastoin sääntöjä otti kentälle kuudennen vaihtopelaajansa.

Minuuttia myöhemmin Wolfsburg otti 2–1-johdon ja varmisti ottelun voiton jatkoajan lisäajan 3–1-osumalla.

Van Bommel ei tiennyt, että hänellä oli ollut lupa tehdä enintään viisi vaihtoa ottelussa. Hän teki 102. minuutilla tuplavaihdon siinä luulossa, että jatko-ottelussa joukkueet saisivat suorittaa yhden ylimääräisen vaihdon.

[readmore from=Bundesliiga]

– Me haastoimme joukkueen, joka on varmistanut paikkansa Mestarien liigassa. Jännittävässä ja intohimoisessa cup-ottelussa kannattajiemme tukemana me painostimme VfL Wolfsburgin jatko-otteluun. Ylimääräisen vaihtonsa avulla vierailijamme vaikuttivat peliin ratkaisevasti ja kannaltamme epäedullisesti, selitti Preußen Münsterin urheilutoimenjohtaja Peter Niemeyer joukkueen lehdistötiedotteessa.

Wolfsburgin urheilupuolen pomo Jörg Schmadtke myönnytteli viikko sitten, että Van Bommel tosiaan oli tehnyt anteeksiantamattoman mokan:

– Olemme äärimmäisen turhautuneita ja pettyneitä, koska tällaista ei saisi koskaan tapahtua. Me analysoimme tapahtuneen perusteellisesti ja varmistamme, ettei näin käy enää koskaan uudestaan.

Saksan jalkapalloliitto kertoi maanantaina tiedotteessaan, ettei se voi hyväksyä Wolfsburgin kuudennetta vaihtoa. Vaihtojen määrän tarkistamisen tulisi liiton mukaan kuulua seuran olennaisimpiin tehtäviin otteluihin valmistautumisessa.

Van Bommel teki siis päätöksen, joka olisi ollut vältettävissä. Wolfsburg ei voi vedota neljännen erotuomarin huolimattomuuteen tai tietämättömyyteen, koska liiton tulkinnan mukaan joukkueet yksin ovat täysin vastuussa vaihtotapahtumista. Näin ollen Preußen Münster jatkaa toiselle kierrokselle.

Wolfsburg voi valittaa hylkäyksestä 24 tunnin kuluessa.