Ligue 1:n keskeytetystä hulinapelistä jaettiin sanktioita – fysioterapeutti sai pisimmän bännin

© Kuva: Getty Images

22. elokuuta pelattu Ranskan pääsarjan Ligue 1:n Etelä-Ranskan odotettu derby Nicen ja Marseillen välillä päättyi täyteen kaaokseen. Nicen kannattajat heittelivät kentälle roinaa, kun Dimitri Payet lähestyi kulmalippua, ja yksi pullo osui Payetia selkään. Payet heitti pullon takaisin katsomoon, ja hässäkkä oli valmis. Nicen kannattajia vyöryi valtoimenaan kentälle, järjestyksenvalvojat olivat neuvottomia ja joukkueiden jäseniäkin osallistui käsirysyyn.

Marseillen joukkue poistui hulinan alettua pukukoppiin, eikä suostunut enää palaamaan kentälle peliä jatkamaan. Marseillen mielestä se ei voinut olla varma pelaajiensa turvallisuudesta. Myös tuomari oli keskeytyksen kannalla, joten peli jätettiin kesken Nicen johtaessa sitä 1-0. Myöhemmin Marseillen pelaajat latasivat someen kuvia kauloistaan, joissa oli ”kuristusjälkiä”.

Kohupelin tapahtumia on selvitelty pitkään ja hartaasti, ja nyt liigaorganisaatio on jakanut rangaistuksensa. Ottelun itsensä kannalta olennaisin tieto on, että peli pelataan kokonaan uudestaan, mutta puolueettomalla kentällä ja ilman katsojia. Näin Nice menetti samalla sekä kotietunsa että orastaneen voittonsa.

Lisäksi Nicelle langetettiin sanktioksi kahden pisteen pistemenetys, joista toinen on tosin ehdollinen. Suoraan siltä vähennetään sarjataulukosta siis yksi piste.

Pelaajista rangaistuksia jaettiin Marseillen puolustaja Álvaro Gonzálezille sekä Dimitri Payetille, joiden tulkittiin provosoineen Nicen kannattajia. González sai kahden ottelun pelikiellon ja Payet yhden, joka on tosin ehdollinen. Toisin sanoen seuraavasta pelikiellon arvoisesta rikkomuksestaan Payet saanee tuplarangaistuksen.

Huomattavasti ankarampi sanktio kohdistui Marseillen fysioterapeuttiin Pablo Fernándeziin. Fernándezille määrättiin koko loppukauden mittainen toimitsijakielto, joten häntä ei tällä kaudella enää Marseillen peleissä tai toiminnassa nähdä. Fernández löi Nicen kannattajaa, ja lyönti tallentui myös videokameroille.

Lähde: Goal

LUE MYÖS:

Ranskan liigan kentälle ryntäyksen sekava vyyhti ei auennutkaan vielä – seuroilla on nyt kolme vaihtoehtoa

Käsistä karanneen Ranskan liigan hulinamatsin jälkipyykinpesu jatkuu – seurapomo syyttää pelaajaa tekaistusta vammasta