Poliisi etsii Bayer Leverkusenissa ja Fenerbahcessa pelannutta ex-futaajaa – tappoi kylmäverisesti perheenisän

© Kuva: Getty Images

Turkin poliisi etsii kuumeisesti 35-vuotiasta entistä jalkapalloilijaa Sezer Öztürkiä, jota epäillään henkirikoksesta. Öztürkin kerrotaan ampuneen kuoliaaksi kahden lapsen isän ja haavoittaneen neljää muuta ihmistä.

Traagiset tapahtumat tapahtuivat sunnuntaina 19. syyskuuta noin puoli kuudelta iltapäivällä, Şile Paşaköyn maantiellä Istanbulin lähellä. Öztürk ajoi ystävä kyydissään ulkomaisilla rekisterikilvillä varustettua autoaan, kun heidän eteensä osui kuolonuhrin omistama auto, joka tukki tien. Öztürk ystävineen pyysi miestä siirtämään autoa, jotta he pääsisivät jatkamaan matkaansa. Mies aikoikin tehdä niin, kunnes hänen ja Öztürkin välille syttyi riita toistaiseksi tuntemattomasta syystä.

Silloin Öztürk otti esiin pistoolin ja alkoi ammuskella luksusautostaan. Toisen auton omistaja kuoli tekopaikalla, ja hänen isänsä, veljensä sekä kaksi veljeään haavoittuivat. Kahakassa oli esillä aseiden lisäksi puukkoja. Öztürk pakeni laukaustenvaihdon jälkeen kiireen vilkkaa paikalta.

Eräs silminnäkijä kuvasi riidan kännykkäkamerallaan. Valvontakameraan puolestaan tallentui hetki, kuinka kuolonuhri yritti paeta Öztürkin ampumia laukauksia. Häntä jäivät kaipaamaan puoliso ja kaksi lasta.

Poliisi on antanut pidätysmääräyksen Saksassa syntyneestä ja kasvaneesta Öztürkistä.

Sezer Öztürk on Bayer Leverkusenin kasvatti, joka pelasi Werkselfissä myös seitsemän bundesliigaottelua (yhteensä 55 minuuttia) kaudella 2004-2005. Seuraavalla kaudella tuli myös Nürnbergissä minuutteja kahdessa bundesliigaottelussa.

Vuonna 2006 hän muutti Turkkiin, jossa pelasikin uransa päättymiseen vuoteen 2015 saakka. Vuodet 2011-2013 Öztürk edusti Fenerbahcea ja sen jälkeen hän siirtyi Besiktasiin, jossa tosin peliaikaa ei tullut enää lainkaan. Kaikkiaan Öztürk pelasi Turkin Superliigassa 124 ottelua, joissa hän teki 15 maalia.

Keskikentän hyökkäävässä roolissa pelannut Öztürk oli myös vakiokasvo Turkin juniorimaajoukkueissa. Guus Hiddink kutsui hänet kerran myös Turkin A-maajoukkueen mukaan, mutta maajoukkuedebyytti jäi kuitenkin saamatta.

Lähteet: AS ja Transfermarkt