Mestarien liigan kuudessa iltapelissä ei valtavasti säästelty – ensimmäisen jakson jälkeen vain Kiovassa oltiin maaleitta, eikä sielläkään lopulta nollille jääty.

LUE KOOSTE AVAUSJAKSOILTA TÄÄLTÄ

Jatkopaikkansa onnistuivat tiistai-illan turvin varmistamaan Juventus ja Bayern München.

Bayern München oli päästänyt vieraansa Benfican ensimmäisen jakson lopussa 2-1 -kavennusmaalilla mukaan peliin, mutta vaikutti niittaavan pelin pian tauon jälkeen; Leroy Sané iski taululle 3-1 vain neljä minuuttia tauon jälkeen.

Tunnin vaiheilla Lewandowski osui jälleen, 4-1. Jonkin asteisesta avointen ovien illasta toki kertoo, että vieraitten Darwin Nunez muutti tilanteeksi varttia ennen loppua 4-2. Lewandowksi ehti myös täydentämään hattutempun, 84. minuutilla.

Sveitsiläinen Young Boys tasoitti pelinsä Villarrealin vieraana 55. minuutilla, mutta maali hylättiin paitison vuoksi VAR-tarkastelun jälkeen; Étienne Capouen avausjakson onnistuminen piti Keltaisen Sukellusveneen johdossa.

Atalantan johtomaalia Manchester Unitedia kelattiin VAR:lla todella pitkään – lopulta Duván Zapatan osuma hyväksyttiin; 2-1. Juuri ennen osumaa vieraitten Scott McTominay vältti toisen varoituksen nopealla tahdilla. Maalitilanne syntyi skotlantilaisen aiheuttamasta vapaapotkusta.

Cristiano Ronaldo ei tälläkään kertaa ollut vielä valmis, vaan teki käytännössä maalipaikan itselleen täysin yksin, ja nosti Unitedin tasoihin ajassa 90+2.

Juventuksen jatkopaikka vahvistui käytännössä, kun Paulo Dybala iski illan toisen osumansa, nyt rankkaripilkulta. Jo tasapelipiste Pietarin Zenitiltä olisi riittänyt torinoilaisille. Federico Chiesa iski taululle jo 3-1, kun pelattiin 74. minuuttia. 82. minuutilla isänniltä onnistui vielä Álvaro Morata. Zenit kavensi loppuluvuiksi vielä lisäminuuteilla 4-2.

Barcelona onnistui kuin onnistuikin maalinteossa Kiovan Dynamoa vastaan, Ansu Fatin toimesta 70. minuutilla. Kyse oli vasta toisesta Blaugrana-osumasta tämän vuotisessa kilpailussa. Maali riitti vierasvoittoon – se oli joukkueelle koko kauden ensimmäinen.