Italia koki valtaisan pettymyksen torstai-iltana, kun se menetti mahdollisuutensa osallistua marras-joulukuun MM-lopputurnaukseen.

Pohjois-Makedonia kukisti Italian MM-jatkokarsintojen yksiosaisessa välieräottelussa 1-0.

Yllättävä tappio on luonnollisesti herättänyt paljon kritiikkiä Italiassa. Muun muassa valmentajalegenda Arrigo Sacchi kertoi tarkasti mielipiteensä siitä, miksi italialainen jalkapallo laahaa kehityksen perässä. Lue Sacchin mietteet täältä.

Sky Sport Italia haastatteli valmentajaurallaan menestystä niittänyttä Fabio Capelloa. 75-vuotias ikoni muistetaan muun muassa Real Madridista, AC Milanista ja Juventuksesta.

Capellon mukaan Italian ei pitäisi seurata Pep Guardiolan jalanjälkiä, sillä pelaajien taitotaso ei riitä sellaiseen pelitapaan.

[readmore from=Italia]

– Tähän on helppo selitys. Olen jo pitkään puhunut siitä, että olemme kopioineet Guardiolan pelitapaa jo 15 vuoden ajan, vaikka meillä ei ole siihen riittävän laadukkaita pelaajia. Pohjois-Makedonia oli fyysisesti ylivoimainen meihin verrattuna. He olivat dynaamisempia, voimakkaampia ja voitontahtoisempia.

– Emme tule kehittymään niin pitkään, kun emme tajua, että meidän olisi kopioitava ennemminkin saksalaista pelityyliä. Emme tule koskaan kehittymään, jos haluamme pelata kuin espanjalaiset, koska he ovat teknisesti ylivoimaisia.

Capellon mielestä Italian pitäisi pelata suoraviivaisesti.

– Meidän on kopioitava saksalaisten pelitapaa. Siinä on kyse suoraviivaisesta jalkapallosta. Ainoa sillä tavalla pelannut italialaisseura on Atalanta ja he ovat menestyneet sen avulla. Jäämme aina jälkeen, jos emme ymmärrä, että kansainvälisellä tasolla on pelattava tietyllä tavalla.