Juventus ja pokaaliton kausi. Näin oli käynyt edellisen kerran kaudella 2010-2011, ja niin kävi jälleen nyt. Tyhjin käsin jääminen varmistui keskiviikkona, kun Juventus taipui Internazionalelle Coppa Italian finaalissa jatkoajan jälkeen maalein 2-4.

Vuosina 2012-2020 Juventus voitti Serie A:n yhdeksän kertaa peräkkäin. Putki katkesi viime kaudella, mutta silloin se voitti sentään Italian Cupin.

Pokaaliton kausi ei ole hienoin tapa seuralegendalle lähteä pitkäaikaisesta seurastaan. Se oli kuitenkin tosiasia toppari Giorgio Chiellinille, joka vahvisti finaalin jälkeen uransa Juventuksessa päättyvän tähän kauteen.

– Teen tilaa nuoremmille enkä ole enää ensi vuonna joukkueessa, Chiellini sanoi medialle vietettyään Juventuksessa 17 vuotta.

37-vuotias Livornon kasvatti ilmoitti jo huhtikuussa, että maajoukkueuran viimeiseksi otteluksi jää kesäkuussa Wembleyllä Argentiinaa vastaan pelattava ”Finalissima”. Maajoukkueessa Chiellini on pelannut komeat 116 ottelua ja voittanut muun muassa euroopanmestaruuden viime vuonna.

Pelaajauraansa Chiellini saattaa silti jatkaa. Hänen on huhuttu siirtyvän ensi kaudeksi MLS:ään, mahdollisesti Los Angeles FC:hen.

[readmore from=Chiellini-Giorgio]

Juventuksessa Chiellinillä on jäljellä vielä kaksi peliä. Kotiyleisönsä hän voi hyvästellä ensi maanantaina Laziota vastaan. Kausi päättyy 22. toukokuuta vieraspeliin Fiorentinaa vastaan.

Chiellini totesi olevansa jatkossa ”Juventuksen suurin fani”. Hän on pelannut seuran edustusjoukkueessa kaikkiaan 559 virallista ottelua. Pelaajauran ohella Chiellini on hankkinut myös maisterin paperit yliopistosta, oppialanaan liikehallinto.

Lähde: Transfermarkt