Paulo Dybala on virallisesti sopimukseton pelaaja ja vapailla markkinoilla. Seuraavan vuorokauden kuluessa AS Roma esittää hänelle sopimustarjouksen, kertoo Corriere dello Sport. Roma odottaa saavansa vastauksen lyhyen ajan sisällä.

Perinteikkään italialaisseuran päävalmentaja José Mourinho keskusteli Dybalan kanssa puhelimitse viikko sitten. Puhelun aika hän koetti vakuuttaa Dybalan, että joukkueen tulevaisuus näyttää valoisalta ja että tästä tulisi tärkeä osa uskottavaa ja kunnianhimoista projektia.

Ilmeisesti puhelun sisältö antoi aihetta optimismiin, sillä Mourinho toivoi, että Dybala olisi voinut osallistua jo huomenna maanantaina alkavalle harjoitusleirille.

Roma vaatii Dybalalta, 28, ja hänen edustajiltaan, että pian saapuvan sopimustarjouksen käsittelyaika ei venähdä liiaksi. Jos Dybala antaa odotuttaa itseään, Roma vetää tarjouksensa takaisin ja lähestyy Jesse Lingardia ja Mario Pašalićia. Lingard on vapaa agentti, Mario Pašalić pelaa Atalantassa. He ovat oletettavasti huomattavasti halvempia vaihtoehtoja kuin Dybala.

Dybala edusti edelliset seitsemän kautta Juventusta. Muistorikas työjakso päättyi vuolaisiin kyyneliin, kun palkkaan liittyvät erimielisyydet ja vuorovaikutusvaikeudet seurajohdon ja pelaajan välillä ajoivat hänet ulos seurasta. Voidaan väittää, että hän oli ainakin välillä Juven lahjakkain ja arvokkain pelaaja, selvästi suosituin nuorten keskuudessa. Tarjoukset Italian ulkopuolelta ovat nyt olleet vähissä hänen palkkapyyntönsä, hänen loukkaantumishistoriansa ja hänen ailahtelevien otteidensa vuoksi. Dybala viihtyy parhaiten kymppipaikalla, mutta koska nykyaikana suositaan 4–3–3- ja 3–5–2-muodostelmia, hänellä on ollut vaikeuksia hyödyntää luontaisia vahvuuksiaan.