HJK lähtee 1-0-johtoasemassa Eurooppa-liigan playoff-vaiheen toiseen osaotteluun tanskalaisen Silkeborgin vieraaksi. Voittaja etenee Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen ja häviäjä Konferenssiliigaan. Toinen osaottelu käynnistyy Tanskassa kello 19.30 Suomen aikaa.

Avausottelusta HJK otti komean 1-0-voiton kotikentällään Töölössä. HJK pelasi väkevän ottelun ja David Brownen upea laukaus toi tärkeän maalin otteluparin kannalta. Huomionarvoista on se, ettei vierasmaalisääntö ole enää voimassa. Yhteismaalit ratkaisevat voittajan.

Silkeborg johtaa tällä hetkellä Tanskan kovatasoista Superliigaa maalieron turvin. Tasapisteissä Silkeborgin kanssa kuuden kierroksen jälkeen ovat Aarhus ja Nordsjælland.

Silkeborgin meno on viimeisen vuoden aikana ollut hurjaa, sillä viime kaudella se pelasi Superliigassa sarjanousijana yltäen aina kolmanneksi ja sen myötä suoraan Eurooppa-liigan playoff-vaiheeseen. Varmaa on, että Silkeborg pelaa historiansa ensimmäistä kertaa europelien lohkovaihetta, mutta torstaina ratkeaa jatkuvatko pelit Eurooppa-liigassa vai Konferenssiliigassa.

Rahaa tulossa, mutta kuinka paljon?

HJK on siis jo varmistanut vähintään pääsyn Konferenssiliigan lohkovaiheeseen. Viime vuonna HJK tienasi Konferenssiliigan lohkovaihepaikalla noin viiden miljoonan euron palkintopotin.

Tämän kesän europeleistä HJK on tienannut tähän mennessä 400 000 euroa, jonka päälle se on varmistanut vähintään 2,94 miljoonan euron palkintopotin Konferenssiliigan lohkovaihepaikasta.

Eurooppa-liigan lohkovaihepaikka toisi sitten jo 3,63 miljoonaa euroa. Voit lukea lisää HJK:n europelien palkkioista tästä kattavasta artikkelista.

Kuntopuntari

Viisi edellistä ottelut: Silkeborg (V, H, H, V, V)

21.8. Nordsjælland – Silkeborg 1-2 (Tanskan Superliiga)
18.8. HJK – Silkeborg 1-0 (Eurooppa-liigan karsinta)
14.8. Viborg – Silkeborg 2-0 (Superliiga)
8.8. Silkeborg – Aalborg 3-1 (Superliiga)
31.7. Silkeborg – Brøndby 2-0 (Superliiga)

Viisi edellistä ottelua: HJK (V, V, V, T, V)

21.8. Haka – HJK 0-3 (Veikkausliiga
18.8. HJK – Silkeborg 1-0 (Eurooppa-liigan karsinta)
11.8. HJK – Maribor 1-0 (Eurooppa-liigan karsinta)
7.8. AC Oulu – HJK 1-1 (Veikkausliiga)
4.8. Maribor – HJK 0-2 (Eurooppa-liigan karsinta)

Kokoonpanot ja poissaolot

HJK:lta ovat sivussa pelikiellon takia kapteeni Miro Tenho ja hyvässä vireessä oleva hyökkääjä Bojan Radulovic. Molempien poissaolot kieltämättä kirpaisevat. Lisäksi HJK:lta ovat sivussa toppari Paulus Arajuuri sekä hyökkääjäveljekset Roope ja Riku Riski. Lisäksi myös Casper Terho on poissa kokoonpanosta.

HJK:n ryhmä Silkeborgia vastaan:

Conor Hazard, Jakob Tånnander, Matti Peltola, Aapo Halme, Jukka Raitala, Arttu Hoskonen, Joona Toivio, Murilo, David Browne, Pyry Soiri, Santeri Väänänen, Lucas Lingman, Perparim Hetemaj, Atom, Nassim Boujellab, Santeri Hostikka, Johannes Yli-Kokko, Fabian Serrarens, Anthony Olusanya, Malik.

Silkeborgin avauskokoonosta sivussa on ainakin HJK:ta vastaan punaisen kortin saanut toppari André Calisir. Lisäksi loukkaantumisten takia sivussa ovat Gustav Dahl, Niclas Holm Pedersen, Alexander Lind sekä Robert Gojani.

Silkeborg teki hiljattain uuden hankinnan, kun seuraan saapui 20-vuotias puolustaja Robin Østrøm, mutta hän ei ole HJK:ta vastaana pelikelpoinen.

Silkeborgin ryhmä HJK:ta vastaan:

Nicolai Larsen, Oscar Hedvall, Alexander Busch, Joel Felix, Lukas Klitten, Oliver Sonne, Lukas Engel , Tobias Salquist, Pelle Mattsson, Mark Brink, Anders Dahl, Mads Kaalund, Stefán Teitur Thórdarson, Nicolai Vallys, Anders Klynge, Andreas Oggesen, Sebastian Jørgensen, Frederik Carstensen, Søren Tengstedt, Tonni Adamsen, Nicklas Helenius

Päävalmentajien kommentit

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela odottaa ratkaisevasta playoff-ottelusta samankaltaista, mikä nähtiin myös viikko sitten Töölössä.

– Pelin kuva on todennäköisesti samanlainen kuin viimeksi, mutta Silkeborg on varmasti kotikentällään vielä pykälää parempi, joten meidänkin täytyy onnistua sekä kollektiivina että yksilöinä vielä vähän paremmin samoissa asioissa kuin viime viikolla, jotta voimme hakea tyydyttävän tuloksen.

– Edessä on hieno ja kova matsi. Meillä on huomenna hieno mahdollisuus edetä jatkoon, Koskela sanoi HJK:n nettisivuilla.

Toni Koskela odottaa samanlaista ottelua kuin viime viikolla. Kuva: Juha Tamminen.

Silkeborg on huomattavasti HJK:ta kokemattomampi seura eurokentillä. Joukkueen päävalmentaja Kent Nielsen haluaa Koskelan tavoin lähestyä ratkaisevaa ottelua mahdollisuutena.

– Valtava ottelu, jota odotamme innolla. On kunnia pelata tällaisista panoksista. Tämä on iso peli, joukkueelle, pelaajille, henkilökunnalle, seuralle ja koko kaupungille. Aiomme tehdä kaikkemme voittaaksemme.

– Tiedämme, että siitä tulee vaikeaa, koska HJK on kokenut seura europeleissä ja he ovat hyviä siinä, mitä he tekevät. He pystyvät puolustamaan pitkiäkin pätkiä. Meidän ja koko yleisön täytyy olla kärsivällisiä.

[readmore from=hjk]

Myös Nielsen odottaa samankaltaista mittelöä kuin viime viikolla nähtiin. Silkeborg vei pallonhallinnan 53-prosenttisesti, mutta HJK vei laukaukset kohti maalia 3-0 ja maalintekoyritykset 7-6. Silkeborg ei pystynyt Helsingissä murtautumaan HJK:n tiiviin puolustusblokin läpi.

– Ottelun kuva on luultavasti samanlainen kuin ensimmäisessä ottelussa. HJK puolustaa tiiviinä ja yrittää hyökätä nopeasti vastaan. Heitä on vaikea murtaa, mutta uskomme, että voimme onnistua siinä ja tehdä sitä kautta heille ottelusta vaikean. Odotamme peliä innolla, mutta emme ole mihinkään muuhun tyytyväisiä kuin voittoon, Nielsen sanoi.

Televisiointi – mistä näet pelin?

Silkeborgin ja HJK:n välinen kamppailu näkyy ainoastaan HJK TV:stä. Ottelun livestream-lähetys maksaa 9,99 euroa. Lähetys käynnistyy kello 19.20. Otteluun ei ole suomenkielistä selostusta.

Lisätietoa HJK TV:n ottelulähetyksestä löydät tästä.

LUE MYÖS: