HELSINKI. HJK otti maukkaan 1-0-voiton Silkeborgista Eurooppa-liigan viimeisen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa.

HJK aloitti pelin melko vahvasti ja pelasi altavastaajan leimasta huolimatta täysin tasaväkisesti tanskalaisia vastaan. Toisen jakson alussa pelin kuva muuttui merkittävästi. Silkeborg otti ohjat käsiinsä ja HJK vetäytyi vastaiskuasemiin.

Taktinen päätös vai vastustajan hyvyyttä?

– Vastustaja pakotti meidät syvemmälle ja teki kymppien pelaamisen ylempänä vaikeammaksi ja jouduttiin valumaan alemmas. Oma pallollinen pelaamisemme ei ollut niin hyvää, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela vastasi SuomiFutis-sivuston kysymykseen ottelun jälkeen.

[readmore from=HJK]

Paine helpotti, kun Silkeborg joutui alivoimalla suoran punaisen kortin myötä. Toisaalta missään vaiheessa ottelua Silkeborg ei kyennyt murtamaan HJK:n keskustaa. Ei, vaikka juuri keskikaistalta vierasjoukkue pyrki vyöryttämään usean pelaajan voimin.

– Vastustaja tuo noin paljon pelaajia keskeltä ja siellä on paljon laatua. On vaikeaa puolustaa kombinaatioita, jos ei saada keskikaistaa tukkoon.

Nyt HJK onnistui tavoitteessaan ja viikon kuluttua joukkue pääsee johtoasemasta toiseen osaotteluun.

– Oletettavaa on, että pelin kuva on aika lailla sama. Meidän on varmaan pelattava vielä vähän paremmin.

LUE MYÖS: