HELSINKI. Laadukas jalkapallo-ottelu Töölössä, runsaasti yleisöä, hyvä tunnelma, isot panokset. Siihen on jo viime vuosina totuttu, että Huuhkajat saa aikaan moisia sanoja kotiotteluissaan, mutta nyt ei puhuta Huuhkajista eikä edes UEFA Supercupista vaan HJK:sta.

Vastustaja Silkeborgin kannattajia nähtiin (ja kuultiin) Helsingin keskustassa jo reilusti ennen pelin alkua. Kaikki kunnia heille, mutta itse peli oli kotijoukkueen kannattajien dominointia. Klubipääty piti meteliä koko pelin ajan ja ajoittain taputuksiin intoutui koko 8000-päinen stadion.

Itse ottelu oli HJK:lta erittäin kypsä. Joukkue painoi 90 minuuttia hommia erittäin keskittyneesti. Isoja virheitä ei juuri nähty, ja Klubi onnistui pallon saadessaan pelaamaan itsekin muutamia näyttäviä hyökkäyksiä. Voidaan puhua eurokilpailun tasoisesta esityksestä.

Esitys oli tasokas, vaikka panokset ovat edelleen kovat. Otteluparin voittaja menee Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen, häviäjä Konferenssiliigaan. Taloudellisesti kilpailujen ero nousee satoihin tuhansiin euroihin, jopa miljoonaluokkaan.

[readmore from=HJK]

Kaikki tämä elokuun leppeässä kesäillassa. 25 astetta ja aurinkoa.

Usein kritisoidaan, että suomalaisen futiksen tapahtumat ovat heikkotasoisia. Tästä tapahtumasta ei mitään sellaista voi sanoa. HJK:n ja Silkeborgin välinen ottelu oli erinomainen tapahtuma ja tapa viettää parituntinen Suomen suvessa.

Jos pitäisi veikata, arvelisin, että aika moni paikan päällä ollut lähti tyytyväisenä kotiin ja tulee uudestaankin. HJK:n ja Silkeborgin välinen ottelu oli tapahtumana erinomaista A-luokkaa.

LUE MYÖS: