Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on määrännyt, että Belgia ei saa pelata miesten MM-kisoissa vieraspelipaidalla, jossa lukee ”LOVE” (rakkaus), kertoo Nieuwsblad.

FIFA linjasi jo aiemmin, että Belgia, Englanti, Tanska, Saksa, Hollanti ja Sveitsi eivät saa käyttää kisoissa sateenkaarinauhoja, jotka ovat osa OneLove-kampanjaa, jolla on tarkoitus osoittaa solidaarisuutta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille.

Kisojen isäntämaassa Qatarissa homoseksuaalisuus on lailla kielletty.

Osa kampanjassa mukana olleista joukkueista suunnitteli uhmaavansa FIFA:n nauhakieltoa sakkorangaistuksen uhalla. Ne peruivat kuitenkin suunnitelmansa siinä pelossa, että sateenkaarinauhoja kantavat kapteenit olisivat saattaneet saada niiden käytöstä keltaisen kortin tai jopa isomman rangaistuksen.

FIFA on kieltänyt Belgialta myös ”värikkään” lämmittelypaidan käytön.

– Eden ei tosiaan saa pelata OneLove-nauhan kanssa, kommentoi Belgian jalkapalloliiton puheenjohtaja Peter Bossaert Nieuwsbladin haastattelussa.

– Meillä ei ole vaihtoehtoja, koska rangaistukset ovat suhteettomia. Emme voi ottaa riskiä, että Eden saa keltaisen kortin ennen pelin alkua. 

– Olimme valmiita maksamaan isot sakot – ja ilmoitimme tämän myös FIFA:n kanssa käymissämme keskusteluissa – mutta neuvottelut eivät yksinkertaisesti olleet mahdollisia. Se tarkoittaa, että emme voi jatkaa suunnitelmiemme kanssa.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.