Veikkausliiga-kauden 2022 maaliseppo Lee Erwin siirtyy FC Hakasta Libanonin pääsarjajoukkue Al-Ahediin. Uutinen sai vahvistuksensa eilen lauantaina. Al-Ahedilla on kytköksiä Hizbollahiin, luonteeltaan terroristiseen šiiamuslimien järjestöön.

Urheilullisestakaan näkökulmasta seuravaihto Libanoniin ei palvele Erwiniä, 28. Hänen olisi ollut mahdollista jatkaa uraansa Hakan mukana Veikkaus- ja Konferenssiliigassa tai hakea uusia haasteita kovemmista sarjoista. Hiljainen tieto kertoo, että Libanonin-siirrollaan Erwin kumartaa rahaa.

Libanonilaiset joukkueet eivät ole päässeet kahdella edellisellä kaudella edes Aasian Mestarien liigan karsintoihin. Maa on eräällä tavalla lajikulttuurin rajaseudulla. Transfermarktin perusteella Erwinistä tulee Al-Ahedin arvokkain pelaaja 300 000 euron marginaalilla.

Päättyneellä kaudella Suomessa Erwin viimeisteli 21 maalia kaikki kilpailut huomioiden.

– Lee oli nostamassa Hakan jälleen huipulle, ja Haka puolestaan auttoi Leetä nostamaan uransa uuteen nousuun, kuten alunperin oli myös tarkoitus, kommentoi Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen seuran tiedotteessa.

– Lee ymmärsi myös tilanteen, kun häntä ei myyty kesken kauden kiinnostuksista huolimatta. Tämä osoittautui oikeaksi päätökseksi seuralta.

Riski kannatti, sillä Erwin teki hattutempun Eurolopputurnauksen kaksiosaisen finaalin ensimmäisessä osaottelussa.