Jos maanantain alkuiltapäivän Serbian ja Kamerunin 3-3 -tasapeliin päättynyt MM-kisaottelu oli vauhtia täynnä, voi samaa sanoa myös Etelä-Korean ja Ghanan välisestä kamppailusta.

Ghana voitti Etelä-Korean vauhdikkaassa ja tilannerikkaassa ottelussa lopulta 3-2, ja avasi samalla pistetilinsä Qatarin MM-lopputurnauksessa. Ghana nousi voiton myötä ainakin toistaiseksi lohkon toiselle sijalle. Portugali ja Uruguay pelaavat lohkon toisessa ottelussa maanantai-iltana.

Ghana johti ottelua toisella jaksolla kahdella maalilla. Se näytti jäävän laihaksi lohduksi, sillä Cho Gue-sung iski kolmen minuutin sisään kaksi puskumaalia Ghanan verkkoon ja toi Etelä-Korean tasoihin. Ajaxista tuttu Mohammed Kudus nousi lopulta Ghanan sankariksi iskettyään toisen maalinsa 68. minuutilla. Se riitti Ghanalle.

Ghana kohtaa lohkovaiheen päätöskierroksella Uruguayn ja kaksikko ratkaisee todennäköisesti keskenään toisen jatkoonmenijän kohtalon. Yhden pisteen toistaiseksi kerännyt Etelä-Korea on käytännössä menettänyt jatkopaikkahaaveensa. Se kohtaa päätöskierroksella Portugalin.

LUE MYÖS