Maailmankuulu pop-artisti Robbie Williams on puolustellut päätöstään esiintyä Qatarissa MM-kisojen yhteydessä. Hän katsoo, että olisi ”tekopyhää” jättää lähtemättä.

Williamsin, 48, soittokeikka on herättänyt vastustusta sosiaalisessa mediassa. Vallalla on käsitys, että raha puhuu lujaa, eikä Williamsia häiritse, vaikka hän tukee Qatarin urheilupesua. Sunnuntaista alkaen maailman parhaat pelaajat ottavat Qatarissa toisistaan rauhanomaisesti mittaa samalla, kun maan hallinto syyllistyy rikoksiin ihmisoikeuksia vastaan.

– En tietenkään hyväksy ihmisoikeusloukkauksia missään, totesi Williams italialaislehti Il Venerdì di Repubblican haastattelussa. Haastattelu julkaistaan kokonaisuudessaan ensi kuussa.

– Mutta on silti sanottava, että jos emme hyväksy ihmisoikeusloukkauksia missään, [kiertueeni] olisi tunnetun historian lyhin: en pystyisi esiintymään keittiössänikään.

– Kaikki, jotka viestittävät ”ei Qatarille”, käyttävät kiinalaista teknologiaa. Se olisi minusta tekopyhää olla menemättä [Qatariin], kun ottaa huomioon muut paikat, joissa vierailen, Williams lisäsi.

Williamsin mielestä asiaa olisi hyvä katsoa niin, että Qatarin boikotoiminen on kalteva pinta. Se edustaa vaientamis- tai tuomitsemiskulttuuria. Hänen argumenttinsa ovat linjassa FIFAn arveluttavan moraalisen ja eettisen koodin kanssa. Lajin kattojärjestön puheenjohtaja Gianni Infantino vertasi lauantaina punapäiden kiusaamista Qatarin ihmisoikeusrikoksiin ja sanoi tuntevansa itsensä ”homoksi” ja ”kehitysvammaiseksi”.

Williamsin on määrä esiintyä Qatarissa 8. joulukuuta. Brittiläislaulaja Rod Stewart kertoi viime viikonloppuna kieltäytyneensä samasta kunniasta.

– Minulle itse asiassa tarjottiin paljon rahaa, yli miljoona Yhdysvaltain dollaria, sanoi Stewart Sunday Timesin haastattelussa.

Myöskään Dua Lipa ei esiinny kisoissa.

Muokattu 19.11. klo 17.19: Otsikkoa muutettu. Aiempi otsikko oli ”Robbie Williams puolustaa kohupäätöstään: ’Jos emme suvaitsisi ihmisoikeusloukkauksia missään, en pystyisi esiintymään keittiössänikään'”.