Qatarin MM-lopputurnaus on käynnistynyt Saksan kannalta huonosti.

Saksa hävisi ensimmäisessä lohkovaiheen ottelussaan Japanille 1-2. Sunnuntaina Saksa päätyi lopulta 1-1 -tasapeliin Espanjan kanssa, joten Hans-Dieter Flickin miehistö on kerännyt toistaiseksi vain yhden pisteen. Se oikeuttaa lohkon viimeiseen sijaan ennen päätöskierrosta.

Saksa ei ole koskaan aiemmin kerännyt vain yhtä pistettä kahdesta ensimmäisestä MM-kisaottelustaan. Espanja johtaa lohkoa neljällä pisteellään. Japani ja Costa Rica ovat kolmessa pisteessä.

Vaikka Saksan tilanne näyttääkin haastavalta, on sillä edelleen realistiset mahdollisuudet edetä pudotuspeleihin. Saksan on voitettava lohkon viimeisellä kierroksella ottelunsa Costa Ricaa vastaan. Jos Saksa voittaa Costa Rican ja samaan aikaan Japani ei voita Espanjaa, etenee Flickin miehistö lohkokakkosena neljännesvälieriin.

Jatkopaikka ei ole kuitenkaan enää Saksan omissa käsissä, sillä Japani etenee jatkoon voittamalla Espanjan, vaikka Saksa kaataisi omassa ottelussaan Costa Rican.

Saksa voitti maailmanmestaruuden kesällä 2014. Sen jälkeen sillä on ollut vaikeaa MM-viheriöllä, sillä Venäjän MM-kisoissa Saksa ei edennyt pudotuspelivaiheeseen ja nyt se on pakkovoiton edessä, jotta se ei kokisi samaa kohtaloa.

LUE MYÖS