Espanja ja Saksa kohtaavat toisensa sunnuntai-illan huippuottelussa.

Saksa on pitkälti pakkovoiton edessä, sillä se hävisi avausottelussaan Japanille ja jos voitto jää nappaamatta, on jatkopaikka kiven takana. Espanja sen sijaan voitti Costa Rican jopa 7-0.

AS haastatteli Saksan MM-kisajoukkueessa mukana olevaa Thilo Kehreriä. Seuratasolla nykyään West Hamia edustava Kehrer kummasteli sitä, miksi muutama astetta tunnetumpi yksilö jäi ulos Espanjan kisajoukkueesta.

– Espanja on todella hyvä joukkue. Heillä on jalkeilla nuori joukkue ja osa heidän pelaajistaan on vasta aloittamassa uriaan. Siitä tulee hyvää sukupolvi. Yllätyin, kun muutama pelaaja ei saanut kutsua kisajoukkueeseen. Esimerkiksi Thiago ja Sergio Ramos jäivät ulos. Ramos on pelannut vuosia maajoukkueessa ja tunnen hänet hyvin.

– Kenties Thiagon poissaolo on hieman yllättävämpi, koska Ramos oli paljon loukkaantuneena viime kaudella ja on hieman vanhempi kuin muut pelaajat. En tiedä, miksi Espanjan valmentaja jätti heidät ulos joukkueesta.

Kehrer tiedostaa, miten suuri haaste Saksalla on edessään.

– Espanja on vaikea vastustaja. Espanjalla on nuoria ja todella potentiaalisia laatupelaajia. Joukkue on balanssissa. Keskikenttä on heidän tärkein osa-alueensa. Sergio Busquetsilla on kokemusta ja hän kykenee tasapainottamaan peliä. Ja sitten heillä on lukuisia pelaajia, jotka voivat auttaa pelin rakentamisessa.

Espanjan ja Saksan välinen MM-kisaottelu käynnistyy klo 21.00.