Argentiina kuuluu sunnuntaina käynnistyvän MM-lopputurnauksen mestarisuosikkeihin.

Argentiina on pelannut jopa 36 tappiotonta ottelua perätysten. Hallitsevan Copa Américan voittajan edellisestä tappiosta on vierähtänyt jo yli kolme vuotta.

Pelaajauransa sydänongelmien vuoksi noin vuosi sitten lopettanut Sergio Agüero analysoi Argentiinan A-maajoukkueen tilannetta Marcan haastattelussa.

Agüeron mielestä Leo Messi saa itsestään enemmän irti maajoukkueessa kuin aiemmin. Se johtuu muusta joukkueesta.

– Mielestäni Messi on sopeutunut tähän uudistuneeseen maajoukkueeseen. Jos Leo on sataprosenttisessa kunnossa, voi hän olla tappavan tehokas. Voisin myös väittää, että 60-70 prosentin kunnossa oleva Messi toimisi tässä maajoukkueessa, koska Scalonin joukkue auttaa häntä paljon. Aiemmin se ei ollut niin. Tämä joukkue on valmistautunut siihen, ettei Messi ole aina sataprosenttisessa iskussa.

Agüero on tyytyväinen siihen, miten maajoukkuevalmentaja Lionel Scaloni on uudistanut maajoukkueen pelitapaa.

– Argentiina oli aina ennen joukkue, joka hallitsi palloa. Nyt näemme maajoukkueen, joka ei hyökkää niin paljon. Scaloni on muuttanut kaiken. Nyt Argentiina on paremmin varusteltu joukkue. Emme hallitse niin paljon palloa, mutta kun saamme sen, olemme vaarallisia. Se on hyvä juttu.

– Valmentaja on luottanut neljän puolustuslinjaan, joka ei välttämättä nouse niin paljon. Se auttaa Messiä, koska hänen takanaan joukkue on hyvässä iskussa. Kaikki auttavat toisiaan. Kenties joukkueessa ei ole 11 supertähteä, mutta sen sijaan todella hyviä yksilöitä.