Sunnuntaina alkavissa jalkapallon MM-kisoissa suuret ovat suuria, ja voittajan ennakoidaan tulevan kolmikosta Brasilia, Ranska, Argentiina.

Aina on kuitenkin tilaa myös ylllättäjille – ainakin johonkin pisteeseen asti. Neljä vuotta sitten Kroatia ylsi loppuotteluun ja Venäjä, Ruotsi sekä Uruguay puolivälieriin. 2014 kisoissa puolivälierissä nähtiin Kolumbia ja suuryllättäjä Costa Rica.

Selostaja Tuomas Virkkusen näkemyksen mukaan Qatarin kisojen mustat hevoset tulevat Euroopasta ja Etelä-Amerikasta.

– Serbia on minulle sellainen, että voisiko mennä semi pitkälle. Niillä on hieno nippu, ihan sairaan upeita pelaajia. Serie A:sta tulee melkein puolet joukkueesta. Jos [Dusan] Vlahovic saa itsensä kuntoon… [Sergej] Milinkovic-Savic on ollut yksi alkukauden parhaista pelaajista. Se on mielenkiintoinen joukkue, Virkkunen pyörittelee SuomiFutis-sivustolle.

– Uruguay kuuluu vähän samaan alempaan koriin. Ei voi ihan nostaa suurimmaksi suosikiksi, mutta voi mennä pitkälle. Onhan heilläkin ihan sairaan hieno nippu. Itse on tullut fiilisteltyä näitä äijiä, jotka ovat olleet melkein kolme vuosikymmentä tulla mukana: [Fernando] Muslera, [Diego] Godín, [Martín] Cáceres, [Sebastián] Coates… ja tietysti vielä hyökkäyksessä Luis Suárez ja [Edinson] Cavani.

– Ja nyt siinä on vielä ehkä tämän hetken paras keskikenttäpelaaja painamassa, eli [Federico] Valverde. [Rodrigo] Bentancur taas on ollut ihan eri mies Tottenhamissa kuin Juventuksessa.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila

Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.

Lue myös