Qatarin MM-lopputurnauksen finaali pelataan sunnuntaina. Ranska ja Argentiina kohtaavat klo 17.00 alkavassa loppuottelussa.

Argentiina eteni finaaliin voitettuaan välierässä vakuuttavasti Kroatian 3-0. Sitä ennen kaatui Australia ja Hollanti.

Argentiinan A-maajoukkueen päävalmentaja Lionel Scaloni käväisi lehdistön edessä lauantaina. Scaloni puhui sunnuntaisesta vastustajastaan ja siitä, millaista jalkapalloa Ranska pelaa. Scaloni nosti esiin etenkin Ranskan monipuolisuuden.

– Tiedämme, miten hyökätä Ranskaa vastaan. Tiedämme heidän vahvuudet ja reagoimme niihin. Yritämme välttää rangaistuspotkukilpailun, mutta jos etenemme siihen, valitsemme parhaat mahdolliset laukojat. Ranska kykenee varioimaan peliään jokaisella kentän osa-alueella. He kykenevät pelaamaan pallon kanssa, koska heillä on teknisesti laadukkaita pelaajia, mutta he pystyvät pelaamaan myös vastahyökkäysjalkapalloa ja he ovat murhaavia siinä. Jollain hetkillä Ranska haluaa meidänkin pitävän palloa.

Argentiinan A-maajoukkueen ykkösmaalivahti Emi Martínez muistuttaa, ettei Ranskan joukkue ole vain Kylian Mbappé, vaan paljon muutakin.

– Saudi-Arabia -tappion jälkeen sanoimme, että nyt annamme kaiken annettavissa olevan voittaaksemme maailmanmestaruuden. Ranska ei ole vain yksi pelaaja. Heidän neljä hyökkäyspään pelaajaa ovat kaikki todella vaarallisia. Lisäksi Ranskalla on loistava maalivahti.

Molemmat joukkueet haluavat luonnollisesti voittaa sunnuntaisen ottelun. Dibu Martínez tiedostaa, että pään on pysyttävä kylmänä – muutoin saattaa käydä kalpaten.

– Meidän etumme on se, että meillä on maailman paras pelaaja. Pidämme siitä, että meille sanotaan vastustajan olevan ennakkosuosikki, mutta emme tunne itseämme ketään huonommaksi. Voittamisen halu voi asettua myös sinua vastaan, joten on pidettävä pää kylmänä. Pelaamme vain jalkapallo-ottelun, emme muuta, maalivahti summasi.

LUE MYÖS