Qatarin MM-lopputurnauksessa nähtiin tiistaina melkoinen yllätys, kun Marokko pudotti Espanjan neljännesvälierissä ja eteni puolivälieriin, jossa vastaan asettuu Portugali.

Marokko voitti Espanjan lopulta rangaistuspotkukilpailussa. Espanjan kaikki kolme laukojaa epäonnistuivat yrityksissään. Marokon maalivahti Bono nousi maansa suureksi sankariksi torjuttuaan Carlos Solerin ja Sergio Busquetsin yritykset.

Espanjalle neljännesvälierätappio rangaistuspotkuilla oli jo toinen peräkkäinen MM-tasolla. Kesän 2018 MM-kisoissa kisaisäntä Venäjä voitti Espanjan neljännesvälierissä – silloinkin rangaistuspotkuilla.

Luis Enriquen miehistölle tiistainen tappio oli luonnollisesti suuri pettymys. Joukkueen avainpelaaja Rodri haukkui Marokon pelitavan.

– Marokko ei tarjonnut itse ottelulle mitään. En halua kuulostaa epäkunnioittavalta, mutta pelillisesti he eivät tehneet mitään. He odottivat vain vastahyökkäyksiä. Marokko jäi alas puolustamaan ja yrittivät hyökätä vastaan. Ansaitsimme edetä jatkoon.

Enrique kantaa vastuun epäonnistuneista rangaistuspotkuista.

– Sille on selitys. Minä valitsin kolme ensimmäistä laukojaa. Valitsin vain ne kolme ensimmäistä ja pelaajat saivat itse valita loput vetäjät, mutta jos saisin mahdollisuuden valita uudestaan, päätyisin samaan kolmikkoon.

LUE MYÖS