Saksa kohtaa Costa Rican torstai-iltana Qatarin MM-lopputurnauksen lohkovaiheen päätöskierroksella.

Saksa on pakkovoiton edessä. Muussa tapauksessa kisaurakka päättyy jo lohkovaiheeseen toista kertaa peräkkäin. Saksa ei edennyt pudotuspeleihin Venäjän MM-lopputurnauksessa kesällä 2018.

Saksa hävisi avausottelussaan Japanille 1-2. Espanjaa vastaan tuloksena oli 1-1 -tasapeli.

Hans-Dieter Flickin miehistö on varsin haastavassa tilanteessa, sillä välttämättä voittokaan ei riitä jatkopaikkaan. Jos Japani voittaa Espanjan, on Saksa ulkona pudotuspeleistä, ellei se voita Costa Ricaa 8-0 mennäkseen Espanjan ohi maalierossa.

Flick tiedostaa, ettei kahdeksan maalin tekeminen ole realismia.

– Olemme itse syyllisiä siihen, millaisessa tilanteessa olemme, koska emme ole pelanneet hyvin. Nyt meidän on aika vastata haasteeseen. Olemme itse vastuussa siitä, että annamme sata prosenttia kentällä. En aio sanoa, että teemme kahdeksan maalia, koska se olisi epäkunnioittavaa. Ottelumme on myös riippuvainen toisen ottelun tuloksesta.

Flick muistuttaa, että illan vastustaja nappaa jatkopaikan tasapelilläkin, jos Espanja voittaa oman ottelunsa Japania vastaan. Flick odottaa Costa Rican lähtevän otteluun hyvin pragmaattisella pelitavalla puolustamaan omaa maaliaan.

– Jos katsomme lohkon tilannetta, näemme sen, että Costa Ricalla on mahdollisuus mennä jatkoon, jos he pelaavat meitä vastaan tasan ja Espanja voittaa oman ottelunsa. Se riittää Costa Ricalle, jonka vuoksi oletan, että he yrittävät puolustaa samalla tavalla kuin Japania vastaan. Jatkopaikka ei riipu vain meistä. Meillä on tietynlaiset paineet tässä turnauksessa ja joskus se voi olla hyvä asia. On tärkeää löytää tähän ratkaisu.

LUE MYÖS