MM-lopputurnauksen ensimmäinen puolivälieräjoukkue on selvillä. Hollanti kukisti Yhdysvallat lauantaisessa neljännesvälieräottelussa lopulta 3-1.

Hollanti sai otteluun loistavan alun. Memphis Depay vei Hollannin johtoon jo kymmenennellä minuutilla. Kyseessä oli todellinen joukkuemaali, sillä Hollanti rakensi nopean hyökkäyksen palloriiston jälkeen ja useiden kombinaatioiden jälkeen pallo päätyi Depaylle, joka laukoi sen boksin keskeltä alakulmaan. 1-0.

Daley Blind vei Hollannin kahden maalin etumatkalle juuri ennen taukoa. Maali toisti samanlaista kaavaa kuin ensimmäinenkin. Blind juoksi boksin keskustaan, jäi vapaaksi ja laukoi pallon alakulmaan.

Haji Wright toi Yhdysvallat maalin päähän 76. minuutilla, mutta Denzel Dumfries lopetti Yhdysvaltojen pyristelyt muutamaa minuuttia myöhemmin Hollannin kolmannella maalilla.

Hollanti kohtaa puolivälierissä joko Argentiinan tai Australian. Argentiina ja Australia iskevät yhteen myöhemmin lauantaina.