Suomen Cupin viidennen kierroksen ensimmäiset ottelut pelattiin tiistaina.

HJK ja Honka iskivät yhteen Töölössä. Honka pudotti HJK:n lopulta rangaistuspotkuilla ja eteni cupin neljännesvälierävaiheeseen. Kyseessä oli molemmille joukkueille kauden ensimmäinen Suomen Cupin ottelu. HJK:lle se jäi samalla viimeiseksi.

Varsinainen peliaika päättyi 1-1 -tasapeliin.

HJK-luotsi Toni Koskela ja Honka-kollega Vesa Vasara eivät peluuttaneet ykkösavauksiaan tiistaisessa ottelussa. Kumpikin lepuutti useaa avainpelaajaansa.

Kai Meriluoto vei maalin edustalta HJK:n johtoon 23. minuutilla. HJK hallitsi avausjaksoa mielin määrin, mutta laadukkaat maalipaikat loistivat poissaolollaan. Meriluoto pääsi heti maalinsa jälkeen nokikkain Honka-vahti Roope Paunion kanssa, mutta Paunio tuli tilanteeseen hyvin vastaan ja Honka lopulta selvitti tilanteen.

Lucas Kaufmann tasoitti ottelun tunnin kohdalla. Voimakas laukaus muutaman metrin etäisyydeltä ohitti HJK:n Jesse Östin. 1-1.

Honka oli parempi rangaistuspotkuissa. Paunio torjui HJK:n Liam Möllerin ja Anthony Olusanyan yritykset.

HIFK eteni jatkoon Suomen Cupissa voitettuaan vieraskentällä sarjatasoa korkeammalla Veikkausliigassa pelaavan FC Lahden 1-0. FC Lahden Julius Tauriainen ohjasi pallon omaan maaliin toisen jakson alussa ja se jäi ottelun ainoaksi maaliksi.

FC Inter voitti reservijoukkueensa Inter 2:sen tyylipuhtaasti 8-0. FC Inter kohtaa cupin seuraavalla kierroksella SalPan, jos SalPa pudottaa omassa ottelussaan HooGeen. Inter ja SalPa ovat yhteistyöseuroja.

VPS voitti Oulun Työväen Palloilijat 3-1 ja eteni seuraavalle kierrokselle.

Suomen Cupin viides kierros jatkuu keskiviikkona 11 ottelulla. Luvassa on muun muassa AC Oulun ja Hakan kohtaaminen.

LUE MYÖS