Ranskan pääsarjaa 12 pisteen erolla johtava PSG kohtaa Barcelonan Mestarien liigan puolivälierissä.

PSG eteni turnauksen puolivälierävaiheeseen voitettuaan Real Sociedadin yhteismaalein 4-1.

Huomattavasta sarjajohdostaan huolimatta PSG on pelannut varsin ailahtelevan kauden Ranskassa. Neljästä edellisestä sarjaottelusta jopa kolme on päättynyt tasapeliin. PSG on pelannut sarjakauden aikana jopa kahdeksan tasapeliä.

PSG:n päävalmentaja Luis Enrique otti kantaa Mestarien liigan arvontatulokseen.

– Olemme onnekkaita voidessamme palata Espanjaan. Itsekin olen onnekas palatessani Barcelonaan. Vietin siellä suuren osan urastani. Tiesimme, että kohtaisimme joka tapauksessa huippujoukkueen ja taitavia pelaajia. Olemme sillä puolella kaaviota, jossa kaikilla on mahdollisuus edetä finaaliin. Voittajasuosikit, eli Real Madrid ja Manchester City, ovat toisella puolella kaaviota.

Barcelona järjesti aikoinaan suorastaan hurjan sensaation voitettuaan PSG:n Mestarien liigan neljännesvälierien jälkimmäisessä osassa 6-1. PSG oli voittanut avausosan 4-0, mutta Barcelona nousi takamatkalta lopulta rinnalle ja ohi. 

Enrique valmensi tuolloin Barcelonaa, mutta luotsi ei anna juurikaan painoarvoa kyseiselle voitolle.

– Se ei ollut urani paras hetki, koska se ei auttanut meitä voittamaan Mestarien liigaa. Putosimme seuraavalla kierroksella Juventukselle. Kyseessä ei ole urani tärkein ottelu, Enrique vakuutti.

LUE MYÖS