Itävalta päätti miesten EM-kisojen D-lohkon suureen yllätykseen vietyään täydet pisteet Hollannilta. Ralf Rangnickin ryhmä otti voiton taskuun 3-2-lukemilla.

Ranskan jäätyä Puolaa vastaan tasapeliin, Itävalta kiilasi lohkon ennakkosuosikin edelle.

Itävalta sai ottelussa avausmaalin onnekkaasti jo kuudennella minuutilla. Alexander Prass haki syöttöä ja Hollannin hyökkääjä Donyell Malen liukui katkoa yrittäessään pallon omaan maaliin.

Hollanti tasasi tilit toisen puoliskon alussa nopealla osumalla. Xavi Simons tarjoili syötön ja Cody Gakpo sijoitti kuulan tarkasti oikeaan takanurkkaan.

Itävalta otti johtoaseman takaisin noin tunnin kohdalla Romano Schmidin puskettua Florian Grillitschin keskityksen verkkoihin. Hollanti iski vastaan vain varttia myöhemmin Memphis Depayn 2-2-osumalla.

Kaikkea ei oltu kuitenkaan vielä nähty. 80. peliminuutilla. Christoph Baumgartnerin syöttö lävisti Hollannin linjan ja Marcel Sabitzer liikkui ajoitetusti viimeistelemään Itävallalle turnauksen toisen voiton tuoneen maalin.

UEFA EURO 2024

@EURO2024
Kylian Mbappé's first EURO goal 🌟🇫🇷

#EURO2024 | #FRAPOL

Lohkon toisessa ottelussa Ranska jäi 1-1-tasatulokseen Puolaa vastaan. Kylian Mbappé teki uransa ensimmäisen maalin EM-tasolla palattuaan Les Bleus’n vahvuuteen avauskokoonpanossa.

Mbappé teki maalinsa toisella puoliskolla rangaistuspotkusta. Puola iski tasoitusmaalinsa myös pilkulta Robert Lewandowskin jalasta ottelun 79. minuutilla. Mike Maignan pysäytti Lewandowskin ensimmäisen yrityksen, mutta Puolan tähti pääsi ampumaan uudestaan Ranskan maalivahdin ennakoitua torjunnassaan.

Itävalta voitti tiistain tulosten myötä D-lohkon kuudella pisteellä. Ranska oli lohkon toinen viidellä pisteellä ja Hollanti kolmas kerättyään neljä pistettä. Myös Hollanti on jo varmuudella pudotuspeleissä neljän parhaan lohkokolmosen joukossa.

Viimeiseksi jäänyt Puola oli jo varmistanut kohtalonsa ennen päätöskierrosta.

LUE MYÖS!