Didier Deschamps on perustellut topparivalintaansa Ranskan EM-avaukseen Itävaltaa vastaan. Les Bleus’n päävalmentajana yllätti nostamalla William Saliban Ibrahima Konatén sijaan Dayot Upamecanon pariksi.

Ranska piti maalinsa puhtaana ja voitti Itävallan 1-0-lukemin.

Saliballa ja Upamecanolla ei ollut ennen Itävalta-ottelua kuin kourallinen minuutteja takana yhdessä Ranskan maajoukkueessa. Deschamps kuitenkin uskoo voivansa muokata parivaljakosta toimivan duon.

– Kun päätin peluuttaa Salibaa, se tapahtui siksi koska hän oli mielestäni valmiimpi kuin Konaté tällaiseen otteluun. En halua kuitenkaan menettää kumpaakaan. Tarvitsemme heitä molempia, Deschamps selitti lehdistölle.

– Saliballa ja Upamecanolla on vain 120 minuuttia alla yhdessä maajoukkueessa. Se ei ole paljon, mutta heillä on kyky olla varmoja 1vs1-tilanteissa, vaikka joissakin purkupalloissa olisi parannettavaa. He osoittivat vahvuutta ja rauhallisuutta. Me tarvitsimme sitä tällaista vastustajaa vastaan.

Ranska kohtaa seuraavassa lohko-ottelussaan perjantaina Hollannin. Ottelu alkaa kello 22:00.

LUE MYÖS!