Roman Eremenkon miljoonakaupasta Rubin Kazaniin esitetään jatkuvasti mielipiteitä venäläis- ja ukrainalaismediassa – julkisuudessa esitetty 13 miljoonan euron kauppa kuulostaa toki poskettomalta, mutta totuus on myös se, että jalkapallo on tänä päivänä yhä enemmän liiketoimintaa.

ProSports Managementin pelaaja-agentti Konstantin Nesterenko pitää siirtoa menestyksenä, sillä kyseessä oli Dynamon historian kolmanneksi suurin kauppa. Vaikka Dynamo menetti hyvän runkopelaajan, sai se vastineeksi usean miljoonan euron voitot.

– Jos ajattelee Roman Eremenkon siirtoa, joka oli Kiovan kolmanneksi suurin sitten Shevchenkon ja Rebrovin, niin en tiedä, onko se menetys? Kyllä, jalkapallon näkökulmasta, mutta älä unohda, että jalkapallo on ennen kaikkea liiketoimintaa, Nesterenko sanoo ua-football.comille.

– Jos pelaaja ostettiin 5,5 miljoonalla eurolla ja jos hän pelasi monta vuotta korkealla tasolla ollen joukkueelleen hyödyksi, ja sitten myydään todella hyvään hintaan – tämä on ehdottomasti menestys.

//