SuomiFutis.com-sivusto jutteli saksalaisen jalkapallotoimittajan kanssa, joka on jo vuosien ajan seurannut läheltä FC Schalken toimintaa. Asiantuntija näkee haastattelussamme Teemu Pukilla erinomaisen tulevaisuuden – joskin kaikki on totta kai kiinni hänestä itsestään.

Teemu Pukki halusi seuraan, jossa irtoaa peliaikaa. Oliko mielestäsi siirto Klaas-Jan Huntelaarin ja Raulin kaveriksi Schalkeen järkevä?

Tuskin Pukille on varmaa paikkaa joukkueen avauskokoonpanossa luvattu. Mutta kun katsoo Schalken hyökkääjäkaluston nimilistaa, niin otteluiden kokoonpanoihin nimettävän 18 pelaajan rinkiin hänen luulisi pääsevän heti alusta alkaen. Näkisin tällä hetkellä Pukin olevan valmentaja Ralf Rangnickin papereissa kolmoshyökkääjä. Esimerkiksi romanialaiskärki Ciprian Marican osalta homma taitaa olla toistaiseksi nähty ja Pukki vienee häneltä peliaikaa.

Marica on kauden neljästä ottelusta saanut kolmessa jämäminuutit, pelannut aina noin 4-8 minuuttia. Tässäkö on Teemu Pukin kohtalo Schalkessa?

Huntelaar piikissä ja oikea laituri Jefferson Farfan ovat tällä hetkellä ohittamattomat avauskokoonpanossa. Myös Raul on pelannut hyvin. Täytyy kuitenkin muistaa, että juuri hyökkääjien kohdalla tilanteet vaihtelevat. Huntelaarilla oli ennen hurjaa alkukautta kuiva putki. Sellaisen tullessa valmentaja alkaa varmastikin antamaan muille kärkimiehille näyttöpaikkoja. Näissä onnistuminen vie omaa asiaa eteenpäin.

//

Mikä on Raulin tilanne? Hänhän oli jo nyt lähtökuopissa. Voisiko Pukki olla tyrkyllä Raulin tilalle ensi kaudeksi, jolloin kuluva kausi menisi ajaessa suomalainen sisään joukkueeseen?

Tämä on hyvin mahdollinen skenaario. Joskin jälleen viittaan hyökkääjien tilanteen ailahtelevaisuuteen. Todennäköisintä on, että Raulin ja Schalken yhteistyö päättyy kauden jälkeen, jolloin nykysopimus loppuu. Osapuolet ovat kertoneet juttelevansa tulevasta joskus joulukuun tienoilla. Kukapa tietää, jos Raul iskeekin hurjan määrän maaleja syksyn aikana, niin yhtäkkiä seura olisikin tarjoamassa jatkopaperia.

Toisaalta voi käydä niinkin, että osapuolet päätyvät siihen, ettei sopimusta jatketa. Tällöin herää kysymys, kannattaisiko Raul koittaa myydä jo tammikuun siirtoikkunan auetessa, jolloin hänestä saisi vielä siirtokorvauksen. Raul puolestaan saattaisi tarttua tilaisuuteen, mikäli joku senhetkinen Mestarien liigan joukkue koputtelisi.

Mitä arvioisit Pukin syksyn peliajasta? Pelkkiä jämäminuutteja vai näemmekö hänet jopa avauskokoonpanossa?

Kyllä uskon hänelle olevan tarjolla peliaikaa, enemmänkin siis kuin muutamia minuutteja kerrallaan. Schalkella pyörii Bundesliiga, Euroopan liiga ja he ovat mukana vielä Saksan cupissakin. Otteluita siis riittää. Hämmästyisin, jos Pukkia ei nähdä syksyn aikana kertaakaan avauskokoonpanossa, ei edes Saksan cupissa. Kaikki on kuitenkin hänestä itsestään kiinni. Hänen on näyttöpaikan saatuaan hoidettava oma osuutensa, niin kyllä valmentaja sitten hoitaa oman tehtävänsä antamalla lisää vastuuta.

Heti maaottelutauon jälkeen alkavat Schalkella Euroopan liigan myötä kahden ottelun viikot. Näemmekö Pukin kunnon peliminuuteilla jo syskuun aikana?

Tätä on vaikea arvioida, kun en ole nähnyt Pukkia muuta kuin niissä kahdessa Schalke-pelissä. Niissä hän toki oli mahtava, mutta arki Bundesliigassa näyttää pelaajan todellisen luonteen. Myös joukkueen harjoituksia kun pääsen seuraamaan, niin pystyn antamaan uudesta suomalaisesta pelaajasta paremman arvion.

Toki otteluruuhka aina avaa mahdollisuuksia muillekin pelaajille kuin avauskokoonpanon miehille. Loukkaantumisten ja pienten kolhujen riskit kasvavat, osa pelaajista palautuu edellisestä ottelusta muita hitaammin ja niin edelleen. Kuten sanottua: uskon Pukin saavan Schalkessa jo syksyn aikana peliaikaa ja sitä kautta näyttöpaikkoja. Kaikki muu on kiinni hänestä itsestään.

//