Suomen maajoukkueen keskikenttäpelaaja Petteri Forsell pelaa elämänsä kautta Puolan ykkösdivisioonassa Miedz Legnicassa. 26-vuotias Forsell johtaa sarjan maalipörssiä 13 osumalla ja häneen on osoitettu kiinnostusta isommistakin ympyröistä.

Suomalaistaituri sai ensikosketuksena ulkomailla pelaamiseen, kun hän siirtyi IFK Mariehamnista Turkin Superliigan Bursasporiin vuonna 2012. Niitä aikoja hänellä ei ole ikävä.

– Se on raaka maailma. Kun astuu Suomen ulkopuolelle, niin kilpailu kaikista pelipaikoista on heti kovempaa. Se ei välttämättä mene niin, että kaikki pelaajat joukkueessa ovat sun kavereita. Ne koittaa polkee sua alas. Jos sä pääset nousemaan sieltä ja pelaamaan, niin sitten se vähän helpottaa. Turkissa mulle ei kuitenkaan käynyt niin. Se oli vaikea, mutta opettavainen reissu, kertoo Forsell YouTubessa julkaistussa videohaastattelussa.

Hän palasi lainalle Maarianhaminaan kaudeksi 2013 ja pelasi jälleen loistavasti Veikkausliigassa. Forselilla oli yhä rahakas sopimus Bursasporin kanssa, mutta hän koki, että hänellä tai Turkilla ei ollut toisilleen mitään tarjottavaa.

– Kun palasin IFK:sta lainalta, niin oisko siinä kaksi päivää mennyt, kun mä päätin, että haluun pois sieltä. Ihan sama, kuinka paljon rahaa siihen meni. Multa oli asunnot ja autot ja kaikki menny, kun mä menin takaisin. Auto oli annettu jollekin toiselle eteenpäin, ja se oli vähän ihmeellinen se koko tilanne. Siellä oli silloin jo kolmas valmentaja menossa mun aikana. Se sanoi, että ”teet oikean päätöksen, kun lähdet. Täällä ei ole käyttöä.”