Onko Lukas Hradeckylle löytynyt haastaja maajoukkueeseen? – ”Bundes-Luke on aika kova kassari”

Suomen A-maajoukkueen maalivahdin Jesse Jorosen ura lähti aivan uudella tavalla lentoon, kun hän siirtyi heinäkuussa Tanskan Superliigan AC Horsensiin kahdeksan Fulhamissa vietetyn vuoden jälkeen.

Joronen, 24, on pelannut uuden joukkueensa riveissä vasta kuusi sarjaottelua, mutta isompien seurojen kiinnostuksesta on liikkunut jo huhuja.

Suomalaisvahdille tärkeintä oli säännöllinen peliaika, ja sitä Horsens oli valmis tarjoamaan. Sopimus tanskalaisseuran kanssa syntyi vain viidessä päivässä.

– Tanskan liiga on erittäin hyvätasoinen, ja sain mahdollisuuden mennä sinne ja pelata paljon. AC Horsensin päävalmentaja Bo Henriksen soitti mulle ja sano, et ”me halutaan, että sä tuut pelaamaan”. Se vakuutti mut siitä, että se on hyvä paikka tulla. Mä en nähnyt mitään ongelmaa siinä, halusin nimenomaan mennä vaan ja nauttia jalkapallosta eli pelaa, kertoo Joronen SporttiTV:n haastattelussa.

Joronen on parhaillaan Suomen maajoukkueen mukana Albaniassa, jossa Huuhkajat kohtaa tiistai-iltana MM-karsintaottelussa Kosovon. Suomen maalia vartioi ottelussa todennäköisesti Eintracht Frankfurtin Lukas Hradecky.

Tulevaisuudessa Joronen haluaa kilpailla Suomen ykköstorjujan paikasta.

– On aina kunnia-asia edustaa maajoukkuetta. Jossain vaiheessa, kunhan pääsen eteenpäin sarjatasolla ja näin edespäin, niin pystyy kilpailemaan ja kirittämään ”Lukea” myöskin. Totta kai se on tavoitteena, mut siihen on vielä vähän aikaa matkaa. ”Bundes-Luke” on kuitenkin aika kova kassari. Siihen menee vielä hetki, mut toivottavasti pian.

Voit katsoa Jorosen haastattelun kokonaisuudessaan yllä olevasta videosta.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.