Nämä suomalaisartikkelit kiinnostivat vuonna 2018: RoPS:n huima tempaus, Jari Litmasen paljastus, suomalaispelaajien markkina-arvot

© Kuva: Juha Tamminen

Suomalainen jalkapallovuosi on lähestymässä loppuaan. On aika katsoa, mitä suomalaista jalkapalloa koskevia uutisia tai artikkeleita luettiin eniten SuomiFutis-sivustolla vuonna 2018. Keräsimme luetuimmat artikkelit kokoon.

LUE MYÖS: Luetuimmat suomalaisartikkelit vuonna 2017.

Vuosi 2018 muistetaan varsinkin Huuhkajien upeasta syksystä Nations Leaguessa. Huuhkajat kiinnosti myös artikkelien tasolla, mutta yksikään Huuhkajat-aiheinen artikkeli ei kuitenkaan yltänyt kymmenen luetuimman artikkelin joukkoon.

Lisäksi kausarihaasteet olivat selkeä trendi suomalaisessa jalkapallossa vuonna 2018. RoPS ja PS Kemi tekivät upeat tulokset omissa haasteissaan. Kausarihaasteet levisivät nopeasti myös alempiin sarjoihin, joissa muun muassa KTP onnistui upeasti.

Luetuimmat artikkelit vuonna 2018

10. HJK teurasti Kakkosen joukkueen Suomen Cupissa – vasta 18-vuotias superlupaus iski hattutempun

Tammikuussa HJK antoi osoituksen iskukyvystään Suomen Cupissa, kun Kakkosessa viime kauden pelannut Gnistan sai kyytiä peräti lukemin 8-0. Tuolloin saattoi jo nähdä vilauksen Eetu Vertaisen iskukyvystä. Vertainen oli liekeissä Gnistania vastaan ja lopulta hän teki läpimurron viime kauden aikana HJK:n kivenkovaan avauskokoonpanoon. Osoitus siitä, että tammikuun Suomen Cupin otteluissa saattaa jo nähdä vilauksen tulevasta. Lue artikkeli tästä.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Tammikuussa 2018 Eetu Vertainen oli vielä varsin tuntematon nimi, nyt nimi on kaikkien futisseuraajien tiedossa. Kuva: Juha Tamminen.

9. Kommentti: Tästä Sergei Eremenkon päätöksessä vaihtaa Venäjän maajoukkueeseen on kyse

Sergei Eremenko anoi alkuvuodesta Fifalta oikeutta edustaa Venäjän maajoukkuetta. Lupa myös lopulta myönnettiin. Nuorimman Eremenkon päätös kohahdutti ymmärrettävästi Suomessa. Kävimme kuitenkin seikkaperäisesti läpi, mistä Eremenkon päätöksessä lopulta oli kysymys. Lue artikkeli tästä.

8. Nolon tappion kokeneelta PS Kemin päävalmentajalta paljon puhuva kommentti Suomen Cupista

Suomen Cupin mestari selvisi ensimmäistä kertaa jo toukokuussa, kun FC Inter voitti finaalissa HJK:n. Suomen Cup pysyi läpi vuoden otsikoissa eikä välttämättä siinä positiivisimmassa valossa. Lohkovaihe on saanut perustamisestaan asti kritiikkiä, ja PS Kemin entinen päävalmentaja Jari Åhman kertoi suoraan, että cupin ottelut olivat Kemille harjoitusotteluita, kun AC Kajaani voitti yllättäen veikkausliigaseuran tammikuussa. Lue Åhmanin kommentit tästä.

7. Jari Litmanen paljasti pelaajan, joka on vaikuttanut eniten hänen uraansa: ”Seurasin hänen jokaista askeltaan”

Kun kuningas-Litmanen puhuu, niin suomalaiset kuuntelevat ja lukevat. Näin oli myös vuonna 2017, kun Litmasen ehdotus Veikkausliigalle oli yksi vuoden luetuimpia artikkeleita. Tällä kertaa Litmanen kertoi pelaajasta, joka vaikutti eniten hänen uraansa. Lue täältä, kenestä oikein on kyse.

6. Suomalaispelaaja Iltalehdelle 0-8 -selkäsaunasta: ”Kaksi normaalialoituksen pelaajaa kentällä”

Berat Sadik pelasi vahvan vuoden Kyproksella. Sadik teki viime kaudella Doxan riveissä 18 maalia 30 sarjaottelussa. Kuluneella kaudella 2018-19 Sadik on ollut viime kauttakin kovemmassa iskussa. Viime vuoden tammikuussa Sadikin edustama Doxa sai kuitenkin todellisen selkäsaunan APOELilta. Sadik ei itse ottelussa pelannut pelikiellon takia, mutta kommentoi ottelun tapahtumia Iltalehdelle. Lue lisää tästä.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Berat Sadik on pelannut vahvan vuoden Kyproksella. Kuva Getty Images.

5. Top-10: Kenen suomalaispelaajan markkina-arvo on kasvanut vuodessa eniten? Katso listaus!

Kokosimme jo heti tammikuussa listauksen, jossa tarkastelimme suomalaisten pelaajien markkina-arvossa tapahtuneita muutoksia vuoden aikana. Tilastojen lähteenä oli Transfermarkt-sivusto. Voit katsoa listauksen tästä.

4. Ykköseen lisenssin saanut KTP teki huiman tempun: ”Sanattomaksi vetää”

Kausarihaasteet olivat yksi vuoden 2018 trendeistä suomalaisessa jalkapallossa. Useat suomalaisseurat onnistuivat tavoitteissaan ja saivat myytyä kausikortteja tuhansittain halvemmalla hinnalla. Myös Ykköseen noussut KTP onnistui tavoitteessaan, mikä oli myydä 49 eurolla 1500 kausikorttia. Lopulta KTP sai myytyä huimat 2273 kausikorttia kaudelle 2018. Lue uutinen aiheesta tästä.

3. Pohjanoteeraus – poikamaajoukkueen päävalmentaja: ”Olen todella huolissani siitä, missä kunnossa moni tuli näihin pelihin”

Vaikka Suomen A-maajoukkueen vuosi oli menestyksekäs, poikamaajoukkueissa ei samanlaista menestystä vuonna 2018 nautittu. Maaliskuussa kohua aiheutti Suomen U18-maajoukkueen konttaaminen Kyprosta vastaan. U18-maajoukkueen päävalmentaja Kai Nyyssönen ihmetteli kovaan ääneen pelaajien kuntoa maaotteluissa, muun muassa seuraavasti: ”Toivotaan, että meidän ei tarvitse sunnuntaina lainata maalivahtia Kyprokselta”. Lue artikkeli tästä.

2. IS: HJK:ssa kuohuu – pelaajat nousseet kapinaan tähtipelaajaa vastaan

Vaikka HJK eteni lopulta komeasti ylivoimaiseen Veikkausliigan mestaruuteen, nähtiin joukkueen sisällä kauden aikana useita kuohuttaneita tilanteita. Ilta-Sanomat tiesi kertoa ennen heinäkuussa, että muu joukkue olisi kääntynyt tähtipelaajansa Filip Valencicia vastaan. Lopulta HJK:n ja Valencicin tiet erosivat ja slovenialaishyökkääjä sai jatkaa uraansa Norjassa. Lue artikkeli kokonaisuudessaan tästä.

1. Käsittämätön temppu suomalaisessa futiksessa – RoPS myynyt 3100 kausikorttia: ”Toivottiin ja vähän pelättiin”

RoPS:n kausi oli kaikkinensa jättimenestys. Rovaniemellä vuosi lähti vahvasti käyntiin jo ennen kauden alkua, kun seura onnistui myymään peräti 3500 kausikorttia hienosti onnistuneessa kausarihaasteessaan. Haastattelimme RoPS:n puheenjohtaja Risto Nivaa, joka kertoi tarkemmin miten RoPS tuossa huimassa tempussa onnistui. Lue haastattelu tästä.